Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Семінаристи з Луцька цілодобово читають Невсипущий Псалтир

Читання відбувається постійно – і вдень, і вночі.

Фото зі сайту Волинська єпархія ПЦУ.

Семінаристи з Луцька цілодобово читають Невсипущий Псалтир

У домовому храмі Волинської православної богословської академії розпочали читати Псалтир із молитвою за здоров’я та за упокій. Це богослужіння триватиме безперервно протягом Великого посту

Імена православних християн, за яких слід молитися, можна подавати й надалі. Їх приймають у духовному вузі (Луцьк, Градний узвіз, 5) на другому поверсі з 10.00 до 16.00 в будні, а у вихідні та святкові дні – на подвір’ї кафедрального собору Святої Трійці.

Реклама Google

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл благословляє мирянам, особливо тим, що подали записки, за можливістю долучитися до цієї важливої духовної традиції, читаючи Псалтир удома, в зручний для себе час. Особливо це доречно людям, які не в змозі відвідувати храм.

Значення «невсипущий» означає, що читання відбувається постійно – і вдень, і вночі. Тому, як правило, таке богослужіння практикують в монастирях, духовних навчальних закладах, де реально організувати безперервну молитву протягом тривалого часу.

Псалтир входить до старозавітної частини Біблії, його автором традиційно вважається пророк і цар Давид. Значення «невсипущий» означає, що читання відбувається постійно – і вдень, і вночі. Тому, як правило, таке богослужіння практикують в монастирях, духовних навчальних закладах, де реально організувати безперервну молитву протягом тривалого часу.

Читайте такожУ Франції 15 добровольців проведуть 40 днів у печері без телефонів та годинників

Засновником такого читання вважають преподобного Олександра Константинопольського, який був настоятелем обителі «невсипущих» неподалік річки Євфрат. Три роки молився праведник, аби Всевишній відкрив йому Свою волю. І отримавши одкровення, запровадив у монастирі такий порядок: усі ченці змінювалися щогодини, і день, і ніч співаючи псалми Давидові, перериваючись лише на інші богослужіння.

Джерело: Волинська єпархія ПЦУ
Telegram Channel