Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У громаді під Луцьком в школах і дитсадках перестали готувати м'ясні страви

Діти не доїдають?

Фото Суспільного.

У громаді під Луцьком в школах і дитсадках перестали готувати м'ясні страви

Не можуть купити м’яса...

У 24-ох закладах освіти Підгайцівської ОТГ діти майже місяць не їдять м'ясних страв. Меню змінили через скасований тендер на закупівлю продуктів.

Про це розповіла начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільради Жанна Скороход, – повідомляє Суспільне.

У їдальні м'яса немає уже місяць, каже кухарка навчально-виховного комплексу Любов Удот. «Вчора у нас була тюфтеля рибна, завтра- котлета рибна, потім буде манка. Далі я так планую рагу з яйцем вареним», - каже жінка.

 Придбати м'ясо без тендеру не можуть, бо сума закупівлі – понад 50 тисяч гривень.

Директорка Підгайцівського НВК Лариса Ляшук каже: батьки вже зверталися до неї щодо відсутності м’ясних страв. «Був скасований тендер і ми вимушені були тимчасово замінити усе рибними стравами та молочними», - каже керівниця освітнього закладу.

Не готують м'ясних страв ще у 23 закладах освіти, в тому числі дитсадки, каже начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільради Жанна Скороход. Пояснює: під час першого тендеру учасник, який програв, подав скаргу до монопольного комітету і довелося оголошувати новий тендер, на який з'явився лише один претендент.

Реклама Google

Керівниця відділу освіти Жанна Скороход розповіла, придбати м'ясо без тендеру не можуть, бо сума закупівлі – понад 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, наприкінці січня десять шкіл Ківерцівської громади взагалі не були забезпечені харчуванням. Їдальні у цих закладах освіти не працювали через незавершені тендерні закупівлі продуктів.

Читати також: Горохівчанин викрав на луцькому підприємстві майна на 35 тисяч

 
 
 

 

Джерело: Суспільне Волинь
Telegram Channel