Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
На Волині створили 24 стаціонарні пункти для здійснення вакцинації проти COVID-19

Де можна записатися.

Фото ілюстративне.

На Волині створили 24 стаціонарні пункти для здійснення вакцинації проти COVID-19

Нині в області працює 9 мобільних бригад, які щеплюють вакциною Covishield/AstraZeneca

У Волинській області створено 24 пункти щеплення для здійснення вакцинації проти COVID-19.

Про це розповіла заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук в інтерв’ю на «12 каналі» 16 березня.

Нагадаємо, вакцинальна компанія від коронавірусної хвороби на Волині розпочалася 25 лютого 2021 року. Станом на 16 березня цього року щеплено 1943 волинянина, з них 90% – медики. Крім медичних працівників залишковими дозами вакцини дозволено щеплювати публічних громадських діячів та ветеранів АТО/ООС.

Як розповіла заступниця голови ОДА, окрім спеціальної google форми на залишкову дозу вакцини в області можна записатися іншими способами.

Зокрема, бажаючі щепитися можуть зателефонувати за номером гарячої лінії COVID-19 (77-65-82, 77-65-84), повідомити управління охорони здоров’я ОДА чи call-центр МОЗу України або безпосередньо, зв’язуватися зі своїми сімейними лікарями, які підкажуть де працюватиме мобільна бригада. Також в чергу на вакцинацію можна стати на сайті чи у мобільному додатку «Дія».

За її словами, нині в області працює 9 мобільних бригад, які щеплюють вакциною Covishield/AstraZeneca та одна бригада підготовлена для щеплення вакциною Pfizer/BioNTech.

«Для проведення вакцинації на Волині створено 24 тимчасових стаціонарних пунктів щеплення для реалізації 2 етапу Дорожньої карти.  Спершу було заплановано 66 таких пунктів, але їх буде трохи менше, тому що на кожному пункті окрім медсестер, терапевтів, інфекціоністів, мають бути анестезіологи. Таку кількість анестезіологів відірвати від ковідних стаціонарів ми не можемо», – мовила Людмила Тимощук.

Вакцинуватися від коронавірусної хвороби можуть всі, у кого немає алергічної реакції на будь-які інші вакцини. Якщо людина перехворіла на COVID-19, то щеплюватися можна через 3 місяці після хвороби. 

Посадовиця сподівається, що у квітні-травні буде дозвіл вакцинуватися для усього населення.

Довідково:

Перша доза вакцини розпочинає діяти на 22-й день після щеплення. Щоб виробився повноцінний імунітет до COVID-19, необхідно вакцинуватися повторно у період від 4 до 12-ти тижнів після першого введення вакцини.Після вакцинації у людей може підвищитися ненадовго температура – це реакція на введення біологічного препарату і є нормальним процесом. Вакцинуватися від коронавірусної хвороби можуть всі, у кого немає алергічної реакції на будь-які інші вакцини. Якщо людина перехворіла на COVID-19, то щеплюватися можна через 3 місяці після хвороби. ІФА для цього робити не потрібно.

Джерело: Волинська ОДА
Telegram Channel