Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чотирьох ґвалтівників публічно повісили

Страта в Ірані в 2014-му.

Фото Getty Images.

Чотирьох ґвалтівників публічно повісили

Чотирьох чоловіків, які зґвалтували альпіністку на очах у її зв'язаного чоловіка, повісили в Ірані

Напад стався під час сходження пари в провінції Хорасан-Разаві, що на північному сході Ірану. Про це пише Газета по-українськи з посиланням на Daily Star.

Іранське телебачення розповіло, що чоловіки зв'язали чоловікові руки й ноги, після чого зґвалтували дружину на його очах.

Іранське телебачення розповіло, що чоловіки зв'язали чоловікові руки й ноги, після чого зґвалтували дружину на його очах. Усі насильники пізніше були заарештовані поліцією. Банда була ідентифікована і звинувачена у викраденні та зґвалтуванні, а також у погрозах розправи над чоловіком.

Кримінальний суд направив справу до Верховного суду, де чоловіків засудили до смертної кари через повішення. Страту провели в центральній в'язниці міста Мешхеда.

Водночас в Ірані часто жертвам зґвалтування пред'являють зустрічні звинувачення в подружній невірності, непристойній чи аморальній поведінці, коли вони повідомляють в поліцію про сексуальне насильство.

Читайте також Гроші взяла, гаманець залишила: у Горохові злодійка пробралась в хату​.

У правовій системі країни секс з обопільної згоди поза шлюбом карається побиттям, тому жертва може бути притягнута до відповідальності, якщо судді їй не повірять. Загроза звинувачення в подружній невірності, непристойній чи аморальній поведінці в Ірані часто стримує жертв повідомляти про сексуальне насильство.

Іран - одна з небагатьох країн, де страчують людей, визнаних винними в зґвалтуванні. Іранський режим страчує більше людей на душу населення, ніж будь-яка інша країна. За даними правозахисників із Amnesty International, 2019-го було страчено більш як 250 людей.

Telegram Channel