Курси НБУ $ 41.19 € 48.77

ВІТАМІНИ – ЩОДНЯ

Думаю, ніхто не заперечуватиме, що зелень поліпшує смак, запах і вигляд будь-якої страви. А ще ж це вітаміни і інші корисні для здоров’я речовини. Тож завжди варто мати під рукою якщо не свіжу, то сушену, засолену чи заморожену зелень петрушки, кропу, селери...

Думаю, ніхто не заперечуватиме, що зелень поліпшує смак, запах і вигляд будь-якої страви. А ще ж це вітаміни і інші корисні для здоров’я речовини. Тож завжди варто мати під рукою якщо не свіжу, то сушену, засолену чи заморожену зелень петрушки, кропу, селери.

Перед сушінням її треба перебрати, промити, грубі і пожовтілі листки відкинути. Сушать зелень під навісом надворі. Але не здумайте підвішувати її на балконі міської квартири, поблизу якого шумна траса — будете мати «загазовану». Дуже добре сушити зелень у мікрохвильовій пічці. Підготовлену сировину покладіть на подвійну паперову серветку і прикрийте такою ж. Поряд поставте склянку з водою. Сушіть 2—3 хвилини (для потужності 600 вт) чи 4 хвилини (для 500 вт). Не давайте воді повністю википіти. Коли зелень змінить колір, витягніть її, розітріть і зберігайте в герметично закритій посудині. Така сушена зелень має запах протягом трьох місяців.
Кріп добре зберігається засоленим. Можна заморожувати його у морозильній камері.Тоді в ньому буде більше вітамінів. Для заморожування зелень потрібно порізати і розфасувати в поліетиленові пакети. Зберігається вона 8—10 місяців. Можна також кріп, петрушку, щавель подрібнити, щільно вкласти у формочки для льоду, залити холодною кип’яченою водою і заморозити в морозильній камері. Тоді кубики викласти з формочок, скласти в пакети, зав’язати їх і покласти в морозилку. А взимку дістати льодяний кубик, кинути в каструлю і насолоджуватись літнім ароматом супу.
Ірина ЩЕРБЛЮК.
м.Луцьк.

Telegram Channel