Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку поліцейські «пригальмували» автомобіль

Аби порушник поніс покарання, документування має бути всебічним, з належною доказовою базою.

Фото vl.npu.gov.ua.

У Луцьку поліцейські «пригальмували» автомобіль

Поліцейські відпрацювали тактику й алгоритм дій зупинки транспортного засобу

У зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху»  від 16.02.2021 нині посилено відповідальність за окремі види порушень в сфері забезпечення безпеки дорожнього. Якщо говорити про документування справ про адміністративні правопорушення, відповідальність за які передбачена ст. 130 КУпАП, то тут обов’язок щодо збирання доказів покладено на осіб, уповноважених на складання протоколів про адміністративні правопорушення, тобто на поліцейських, інформує ГУ НПУ у Волинській області.

Лише з початку року правоохоронці ГУНП у Волинській області склали понад пів тисячі таких протоколів.

Лише з початку року правоохоронці ГУНП у Волинській області склали понад пів тисячі таких протоколів. Нині увага до їх документування буде особливо посиленою. Такі справи, як і раніше, перебуватимуть на особливому контролі. І, аби вони не закривались в судах, поліцейські мають максимально задокументувати суть вчиненого правопорушення з моменту факту керування. 

На цьому та іншому наголосив сьогодні під час чергового навчання особового складу Луцького райуправління поліції заступник начальника цього управління Юрій Сидорук.

Він нагадав, що змінами, внесеними до ст. 21 КУпАП, заборонено звільнення від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу осіб, які вчинили правопорушення, передбачене ст. 130 КУпАП. Ст. 22 КУпАП доповнено приміткою, якою визначено, що в разі вчинення малозначного правопорушення, до правопорушника не може бути застосоване звільнення від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням. Крім того, положеннями ст. 38 КУпАП збільшено термін накладення адміністративного стягнення за вчинення правопорушень, передбачених ст. 130 КУпАП, до одного року з дня його вчинення.

«Ви маєте максимально в межах законодавства документувати суть вчиненого правопорушення, а потім гідно відстояти свою справу в суді. Аби порушник поніс покарання, документування має бути всебічним, з належною доказовою базою», - наголосив Юрій Сидорук.

Також поліцейські відпрацювали повністю тактику й алгоритм дій, починаючи від зупинки транспортного засобу і закінчуючи складанням адмінматеріалів.

Telegram Channel