Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Венедіктова стверджує, що їй не надавали матеріалів для підписання підозри Медведчуку

Ірина Венедіктова.

Фото Укрінформ.

Венедіктова стверджує, що їй не надавали матеріалів для підписання підозри Медведчуку

Генеральній прокурорці Ірині Венедіктовій не надавали доказової бази для підписання підозри Віктору Медведчуку – про це Венедіктова заявила журналістам 17 березня

Венедіктова вказала на низку кримінальних проваджень, у ких фігурує Медведчук, але зазначила, що «розслідує не генеральний прокурор».

У мене немає таких функцій, я нікого не допитую.

«У мене немає таких функцій, я нікого не допитую. До мене приходять органи слідства, показують, кажуть: «Ірина Валентинівна, є матеріали. Подивіться, треба підписати підозру». Я дивлюся доказову базу, якщо вважаю підозру аргументованою і законною – я це роблю. На сьогоднішній день жоден орган досудово розслідування матеріалів не надав», – цитує генеральну прокурорку Gazeta.ua.

При цьому вона уточнила, що вважає обґрунтованими матеріали, які надала Служба безпеки України для запровадження санкцій проти Медведчука.

Читайте також Марина Порошенко: ми жодного дня не припиняли благодійної підтримки медиків, і продовжимо це робити​.

9 березня СБУ проводила допит Віктора Медведчука щодо «плівок Медведчука-Суркова»», які оприлюдинили у ЗМІ в лютому.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти Віктора Медведчука. Раніше того місяця санкції запровадили проти колеги Медведчука по фракції Тараса Козака і телеканалів «112», ZIK та NewsOne, які йому належать.

У партії ОПЗЖ назвали санкції «репресіями» і «знищенням демократії».

Джерело: Радіо Свобода.
Telegram Channel