Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Архієпископ Православної церкви України Євстратій співслужив Вселенському Патріарху Варфоломію в Патріаршому соборі святого Георгія на Фанарі (Фото)

Оце так!

Фото ПЦУ.

Архієпископ Православної церкви України Євстратій співслужив Вселенському Патріарху Варфоломію в Патріаршому соборі святого Георгія на Фанарі (Фото)

Цього дня, у неділю Торжества Православ’я, була звершена хіротонія новообраного митрополита Сорока Церков (історична єпархія поблизу Адріанополя, сучасного Едірне) владики Андрія Софіанопулоса

У Патріаршому соборі святого Георгія на Фанарі в Стамбулі сьогодні була звершена Божественна літургія, яку очолив Вселенський Патріарх Варфоломій. Його Всесвятості співслужили архієреї Вселенського Патріархату, митрополит Гвінеї Георгій (Олександрійський Патріархат) та архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Православна Церква України).

Цього дня, у неділю Торжества Православ’я, була звершена хіротонія новообраного митрополита Сорока Церков (історична єпархія поблизу Адріанополя, сучасного Едірне) владики Андрія Софіанопулоса. Від Блаженнійшого Митрополита Епіфанія архієпископ Євстратій передав сердечні вітання владиці Андрію та побажання рясних Божих благословінь і допомоги в усіх починаннях на славу Божу та для розвитку Церкви Христової.

Його Всесвятості співслужили архієреї Вселенського Патріархату, митрополит Гвінеї Георгій (Олександрійський Патріархат) та архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Православна Церква України).

Митрополит Андрій (Софіанопулос) – відданий та ревний служитель Христової Церкви. З раннього віку, зростаючи у багатодітній сім'ї, майбутній єпископ відчував віру і любов до Бога. Тож коли у 1980 році його сім'я переїхала до Патр, він почав навчатися у місцевій церковній середній школі, де відзначався особливою старанністю до науки. Згодом майбутній архієрей продовжив вивчати богослів'я в Афінах та Страсбурзі.

Цього ж дня була звершена й пресвітерська хіротонія, а після літургії відбувся чин Торжества Православ‘я з вшануванням святих ікон, згідно з визначенням VII Вселенського собору. Сьогоднішнє свято нагадує нам, що для досягнення спасіння потрібно мати щиру діяльну віру, якої нас навчає Сам Бог та Свята Церква. Тож у цей день і завжди ми маємо можливість прямувати до святості та вічного блаженного життя.

 

Реклама Google

Читайте також: Іван Сидор на прикладі Волині відповів «З’їзду представників захоплених храмів УПЦ».

Telegram Channel