Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Кількість «червоних» зон в Україні збільшилася

Волинь знаходиться у "жовтій" зоні.

Фото ілюстративне.

Кількість «червоних» зон в Україні збільшилася

Міністерство охорони здоров'я 22 березня оновило розподіл території України на карантинні зони. До «червоної» зони додалася Сумська область. Тепер у цій зоні перебувають Київ та сім областей

За даними МОЗ, у «червоній» зоні карантину опинились: Київ, Київська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Одеська, Сумська та Чернівецька області, пише Суспільне. У Сумській області впродовж понад трьох днів були перевищені показники кількість виявлених випадків інфікування (24,7% при нормі не більше 20%) та рівень госпіталізацій (67,4, а норма 60).

Волинь знаходиться у «жовтій» зоні.

У «помаранчевій» зоні залишилися Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська і Чернігівська області. Інші регіони знаходяться в жовтій зоні.

21 березня Міністерство охорони здоров'я перенесло Київську область до «червоної» зони, 20 березня включило туди Одеську область, а 19 березня до цієї зони потрапив Київ.

У Києві відтермінували впровадження жорсткого карантину з 20 на 23 березня.

Реклама Google

Уперше карантин в Україні запровадили ще з 12 березня 2020 року. Потім його неодноразово продовжували, а влітку перевили у форму адаптивного карантину з поділом регіонів на чотири зони. З 8 по 24 січня 2021 року в Україні діяли жорсткі карантинні обмеження з метою розвантажити медичну систему та зменшити хвилю поширення COVID-19.

17 лютого 2021 року уряд повернув адаптивний карантин, та продовжив його до 30 квітня.

Читайте також: Коронавірус: на Волині «спалахнув» Ківерцівський район

Telegram Channel