Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Українцям радять готуватися до зростання у два рази цін на овочі

Що коїться!

Фото fruit-ukraine.org

Українцям радять готуватися до зростання у два рази цін на овочі

Невдовзі борщ може стати дуже дорогим делікатесом...

В Україні зростає вартість продуктів, яка в середньому підвищилася на 7,5%. Експерти поділилися прогнозами, що буде з цінами в найближчому майбутньому, інформує kurkul.com з посиланням на Апостроф.

Зазначається, що подорожчання багатьох продуктів спостерігалося і минулого року. Так, через поганий врожай зростали ціни на хліб, а також на гречку і цукор, а до кінця року злетіли ціни на молочну продукцію та яйця.

Що стосується цін на продукти цього року, то за словами Олега Пендзина, виконавчого директора «Економічного дискусійного клубу», прогнози можна зробити до початку літа, коли вже буде зрозуміла ситуація з новим урожаєм. За його словами, молочні продукти і м’ясо навряд чи сильно виростуть в ціні.

Молочні продукти і м’ясо навряд чи сильно виростуть в ціні.

«Тим більше розпочався піст, а тому до початку травня навряд чи щось станеться. Правда, можливий невеликий ажіотаж перед Великоднем — 2 травня», — зазначив він.

Крім того, зростання цін пригальмує локдаун, який регіони України один за іншим вводять через захворюваність на коронавірус.

«Рекордсмен подорожчання минулого року — гречка, далі рости в ціні не буде, Відзначимо, що зараз середня ціна гречаної крупи в магазинах становить близько 45 грн/кг. Також не дорожчатимуть яйця. Думаю, що позначки в 40 грн за десяток не перетне. Але і зниження ціни не буде», — прогнозує експерт.

Лідерами з подорожчання будуть овочі. Вони будуть рости в ціні дуже сильно — як мінімум, вдвічі в порівнянні з цінами січня.

Проте, за його словами, будуть рости ціни на хліб — як і раніше, на 2% в місяць.

«Лідерами з подорожчання будуть овочі. Вони будуть рости в ціні дуже сильно — як мінімум, вдвічі в порівнянні з цінами січня. Ми вже побачили за перші два місяці цього року, що буряк подорожчав на 40%, приблизно така ж ситуація і по моркві. Картопля виросла в ціні не так сильно, але все ще попереду. І я думаю, що лідери по овочах дадуть 100% зростання, а в середньому борщовий набір подорожчає на 70-80%», — наголосив Олег Пендзин.

Читайте також: Такого ще не було: ув'язненим намагалися передати наркотики в моркві.

Telegram Channel