Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
В Шацьку судили збирача кладофори – водоростей із Світязя

Кладофора.

Фото 100-hvostov.

В Шацьку судили збирача кладофори – водоростей із Світязя

Шацький суд розглянув справу, яка надійшла від Шацького парку щодо чоловіка, який виловлював у Світязі кладофору

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень, пише Район.Шацьк.

26 лютого, близько четвертої години ранку чоловік збирав кладофору за допомогою металевого підсака. В підсудного вилучили й конфіскували 15 кілограмів рослини та підсак. За інформацією Шацького нацпарку, своїми діями чоловік заподіяв матеріальну шкоду на загальну суму 405 гривень.

Також він мусить сплатити в дохід держави судовий збір – 454 гривні та на користь Шацького НПП майнову шкоду в розмірі 405 гривень.

Суд визнав винним обвинуваченого у вчиненні адміністративного правопорушення та призначив йому штраф – 153 гривні.

Також він мусить сплатити в дохід держави судовий збір – 454 гривні та на користь Шацького НПП майнову шкоду в розмірі 405 гривень.

Вилучені 15 кг кладофори шаровидної та металеву пішню конфіскують.

Читайте також Не бурштин: в Україні викрили схему незаконного видобутку дорогоцінного каміння (Фото)​.

Довідково: Кладофора - рід водних рослин, що належать до зелених водоростей. Це широко розповсюджена група рослин, які зустрічаються в чистих прісних і солоних водоймах. Ця незвичайна, цікава, невибаглива водорість неспроста користується популярністю у любителів акваріумістики. Крім зовнішньої привабливості, кладофора здатна приносити користь: створювати сприятливе середовище проживання для мешканців акваріуму. З 2002 року рослина стало іменуватися Егагропіла Ліннея

Егагропіла Ліннея - колонія зелених водоростей, що має форму правильного кулі. Всередині неї знаходиться своєрідний каркас, який складається з відмерлих частин рослини й утворює порожнину, що робить будова кладофори схожим на м'яч. Діаметр кулі зазвичай становить 6-12 сантиметрів.

Telegram Channel