Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині королівський палац-пам’ятку перетворили на сміттєзвалище (Фотофакт)

Панський маєток тоне у смітті.

Фото з фейсбуку.

На Волині королівський палац-пам’ятку перетворили на сміттєзвалище (Фотофакт)

Руїни маєтку Вільгів видно здаля...

Палац колишньої сажиби Вільгів, що в Голобах на Ковельщині – занедбали. Палац місцеві закидали сміттям, а мури будівлі розписали вандали. 

«Сумне видовище, непозбувна бентега. І навіть не стільки засмучує той збиток, нанесений невідворотним часом, скільки байдужисть і варварство сучасних мешканців Голобів», – пише у фейсбуці Дежа Брют. 

«Миленький, чепурненький маєток перетворили на сміттєзвалище і розписали х.ями. Сіро-бірюзові кахлі, якими спаскуджено стіни першого поверху (бо ж тут була лікарня, а лікарня потребувала гігієнічно-стійкого опорядження) це просто жах! Вони підсилюють відчуття безборонності прекрасного перед людською тупістю, невіглаством і недалекоглядністю», – обурюється побаченим автор. 

Нема грошей на реставрацію, то хоч поприбирайте той непотріб, вичистіть всередині і довкола!

«Ну нема грошей на реставрацію, то хоч поприбирайте той непотріб, вичистіть всередині і довкола! Не тягніть сюди своє сміття! Розкажіть дітям, що й до них тут жили люди, цілком пристойні люди, виховані і освічені, а не ототето от всьо, принесене визволителями зі Сходу. І дерева не чіпайте, вони вам ще згодяться – для затишку, для тіні в спекотний день, та й просто для краси», – йдеться в дописі. 

Для порівняння авторка опублікувала фото маєтку колись.  Старовинні фото взято з листівок польської доби, листівки на сайті Замки та храми України та Пам’ятки України.

Читати також: В історичній святині Берестечка після 60-річної перерви відновлено богослужіння

 

 

 

 Тепер: 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Фейсбук.
Telegram Channel