Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Депутат сільради на Волині проголосував за виділення собі землі на шість мільйонів гривень

Обранець приватизував ділянки.

Фото Pixabay.

Депутат сільради на Волині проголосував за виділення собі землі на шість мільйонів гривень

Прокурори наполягають на поверненні наділів

Володимир-Волинська окружна прокуратура звернулася до суду із позовом в інтересах держави до Локачинської селищної ради та депутата, аби зобов’язати обранця громади повернути земельні ділянки, виділені йому з порушеннями Закону України «Про запобігання корупції».

Обранець громади взяв участь у голосуванні й проголосував за виділення собі земельних ділянок площею понад 6 га. та вартістю 6,3 мільйона гривень.

Прокурори з'ясували, що у грудні 2019 року депутат Литовезької сільської ради на сесії не повідомив про наявність у нього конфлікту інтересів, взяв участь у голосуванні й проголосував за виділення собі земельних ділянок площею понад 6 га. та вартістю 6,3 мільйона гривень.

Згодом він набув ці ділянки у приватну власність.

Нагадаємо, судитимуть волинських посадовців, які попались на хабарі.

Суд визнав його винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені ч. ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу.

Прокурори ж у суді домагатимуться скасування незаконного рішення сільської ради та повернення земельних ділянок у власність громади.

Джерело: Пресслужба Волинської обласної прокуратури.
Telegram Channel