Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Стоматолога підозрюють у спробі вбити жінку струмом

Тривають слідчі дії.

Фото Pixabay.

Стоматолога підозрюють у спробі вбити жінку струмом

Прокуратура підозрює 33-річного київського зубного лікаря в замаху на вбивство 70-річної жінки, розбійних нападах, крадіжці, шахрайстві на 400 тисяч гривень, а також погрозі насильством правоохоронцю

Слідчі встановили, що з травня 2019 року по вересень 2020 року стоматолог під час роботи вводив пацієнтів в оману, коли повідомляв їм хибну інформацію про необхідний обсяг лікування. Так, він зміг заволодіти приблизно 400 тисячами гривень своїх пацієнтів.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Стоматолога підозрюють у замаху на вбивство 70-річної жінки.

Також встановили, що в березні лікар нібито через необхідність зробити медичні процедури проник до житла пацієнтки та викрав банківську картку, з якої потім зняв 78 тисяч гривень.

Читайте також: На Ковельщині стоматолог побив чоловіка.

У червні стоматолог вирішив супроводити одну з пацієнток додому і застосував проти неї сильнодійні речовини, від яких потерпіла втратила над собою контроль, кажуть у прокуратурі. Тоді лікар украв у пацієнтки гроші та матеріальні цінності на 63 тисячі гривень.

Крім того, стоматолога підозрюють у замаху на вбивство 70-річної жінки. За даними прокуратури, він хотів убити людину, під’єднавши електричні дроти, які мав із собою, до електричного живлення напругою 220 Вт в електричному щитку біля квартири потерпілої.

Лікарю інкримінують такі статті Кримінального кодексу:

  • ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 — замах на умисне вбивство. Санкція: позбавлення волі від 7 до 15 років;
  • ч. 3 ст. 185 — крадіжка з проникненням. Санкція: позбавлення волі від трьох до шести років;
  • ч. 3 ст. 187 — розбій. Санкція: позбавлення волі від 7 до 12 років із/без конфіскації майна;
  • ч. 2 ст. 190 — шахрайство. Санкція: штраф від 51 000 до 68 000 грн або виправні роботи до двох років, або обмеження волі до 5 років чи позбавлення волі до трьох років;
  • ч. 1 ст. 345 — погроза насильством правоохоронцю. Санкція: виправні роботи до двох років або арешт до 6 місяців, або обмеження волі чи позбавлення волі до трьох років.

Останню статтю інкримінують стоматологу через те, що він погрожував прокурору під час обрання запобіжного заходу, передають у пресслужбі. Наразі підозрюваного взяли під варту.

Крім того, у судах уже розглядають інші правопорушення стоматолога: щодо крадіжок із проникненням та розбою.

Telegram Channel