Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Волинянин вночі настріляв забагато риби – отримає штраф

Збитки, завдані рибним запасам, склали 748 грн.

Фото Волинського рибоохоронного патруля.

Волинянин вночі настріляв забагато риби – отримає штраф

На водоймі поблизу села Крупа Луцького району рибінспектори спільно з громадськими активістами провели рейд

Було викрито громадянина, який здійснював підводне полювання пізно ввечері гарпунною рушницею з перевищенням добової норми вилову. Підводний мисливець встиг виловити 8 кг риби, чим перевищив добову норму на 5 кг (карп – 1 екз., карась сріблястий – 26 екз. ). Збитки, завдані рибним запасам, склали 748 грн.

Про це інформує пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

З 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

На особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи передано до суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Читайте також: Під Києвом єнот застряг на верхівці 12-метрового дерева (Фото)

Довідкова інформація

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один виловлений екземпляр карпа становить 306 грн, карася сріблястого – 17 грн.

Реклама Google

Нагадуємо, з 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.

Джерело: Волинянин вночі настріляв забагато риби – отримає штраф
Telegram Channel