Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Франківщині судитимуть жінку за поширення фейків про вакцину

Жінці загрожує притягнення до адміністративної відповідальності за статтею 173-1.

Фото із сайту volyn24.com.

На Франківщині судитимуть жінку за поширення фейків про вакцину

Коломийський міськрайонний суд, що в Івано-Франківській області, розгляне справу щодо жінки, яку підозрюють у поширенні неправдивої інформації про вакцину

За інформацією протоколу про правопорушення, жінка на своїй сторінці у Facebook поширювала неправдиву інформацію, що певна вакцина нібито не пройшла всіх етапів випробування. Однак про який саме препарат ідеться, пресслужба суду не уточняє.

Повідомляє Громадське.

Жінці загрожує притягнення до адміністративної відповідальності за статтею 173-1 (поширювання неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У YouTube заявили, що з початку пандемії видалили понад 800 тисяч відео, які містили неправду про коронавірус та вакцини проти нього.

Санкція цієї статті передбачає штраф від 177 до 255 гривень або виправні роботи на термін до одного місяця з відрахуванням 20% заробітку.

Читайте також: На Волині вже квітує вільха

Боротьба з фейками про вакцини

Від початку пандемії коронавірусу з дезінформацією про вакцини стали боротися не лише окремі держави, але й транснаціональні корпорації. Оскільки це захворювання з'явилося рік тому, знання людей про цю інфекцію поки недостатні. А це, своєю чергою, створює можливість для поширення дезінформації про вакцини.

Соціальна мережа Twitter у березні оголосила, що тепер боротиметься з дезінформацією щодо вакцин проти коронавірусу. До цього компанія боролася лише з фейками про коронавірус.

Водночас у YouTube заявили, що з початку пандемії видалили понад 800 тисяч відео, які містили неправду про коронавірус та вакцини проти нього.

Про моніторинг фейків заявляють і в TikTok. Представники цієї платформи зазначають, що завжди видаляють матеріали з неправдивими даними, якщо вдається підтвердити факт дезінформації.

Також про боротьбу із фейками про коронавірус повідомляють у Facebook. Так, лише у квітні 2020 року соцмережа виявила та залишила попереджувальні позначки про неправдиву інформацію на 50 млн постів про COVID-19.

Telegram Channel