Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Кисневі концентратори від Порошенка привезли на Донеччину: кількість хворих стрімко зростає

За час пандемії до українських лікарень вже було передано більше 100 кисневих концентраторів від Порошенка.

Фото ЄС.

Кисневі концентратори від Порошенка привезли на Донеччину: кількість хворих стрімко зростає

Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування на Донеччині отримала два кисневих концентратори, пульсоксиметри і захисні костюми від Благодійного фонду Порошенка та громадської організації «Справа Громад»

Директор КНП «Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування» Юрій Бородін зазначив, що ситуація з кількістю хворих на коронавірус, які потребують кисневої підтримки, останнім часом значно ускладнилась.

Два тижні тому у нас в ковідному відділені лежало 24-27 людей в день, сьогодні 47.

 

 «Два тижні тому у нас в ковідному відділені лежало 24-27 людей в день, сьогодні 47. Відповідно в два рази погіршується ситуація. Ми розуміємо, що лікування пацієнта на ковід в лікарні коштує сім’ї приблизно 70-150 тисяч гривень, в залежності від супутніх ускладнень. Це неможлива ноша і звісно треба допомагати. Місто допомагає як може, і будь-яка допомога, яка надходить ззовні, тільки дає можливість нам бути міцнішими проти того вірусу», – сказав він. 

Народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Яна Зінкевич повідомила, що влада не спромоглася за рік забезпечити лікарні необхідним.

 

 «Ми разом з народною депутаткою Марією Іоновою зустрілися з колективом. На жаль, у великій кількості лікарень досі є незакриті потреби, тому що кількість пацієнтів і госпіталізацій зростає. Ми бачимо, що влада провалила підготовку до третьої хвилі коронавірусу. Мали рік, щоб забезпечити лікарні необхідним. Елементарно – киснем, кисневими концентраторами. Це найбільш потрібне для пацієнтів з ковідом, тому що вони є киснезалежними», – сказала вона.

 

 

Реклама Google

«На жаль, це не виконується повною мірою. Той фонд для боротьби з коронавірусом, який депутати виділили в березні, був витрачений на інші потреби, в тому числі понад 30 мільярдів витрачено на будівництво. Влада бореться з коронавірусом закатуванням грошей в асфальт. Але ми розуміємо, що це не працює. Тому своїми зусиллями, в тому числі завдяки Порошенку, вдається допомагати таким закладам, навіть невеликим відділенням приділити увагу і допомогти», – додала Зінкевич. 

Читайте також Вакцинація – конкуренція лідерів. Порошенко б впорався, але Зеленський її програв і залишив людей без захисту​.

Загалом, чергова партія з 30 кисневих концентраторів передається в лікарні Вінницької, Донецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Одеської, Рівненської, Сумської та Черкаської області. Закупівля кисневого обладнання зараз є одним з головних пріоритетів Благодійного фонду Порошенка. За час пандемії до українських лікарень вже було передано більше 100 кисневих концентраторів.

Також за час пандемії було передано 10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю, ремонт і розхідники понад 50 апаратів ШВЛ, оплатили та відправили у регіони України понад 50 тисяч продуктових наборів для людей із вразливих категорій. Також Фонд Порошенка спільно з компанією Рошен і волонтерами з перших днів пандемії забезпечують медиків захисними костюмами – в лікарні передали понад 157 тисяч штук. А в жовтні 2020 року розпочалося вітчизняне виробництво високоякісних захисних костюмів для медпрацівників. Загалом у Порошенка за час пандемії надали допомогу близько 200 медичним закладам і витратили на благодійність 120 мільйонів гривень.

 

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel