Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Християни вимагають пояснень від МОЗ щодо появи у бланках варіанту «невідомо» в графі про стать

Є люди, стать яких неможливо визначити.

Фото РІСУ.

Християни вимагають пояснень від МОЗ щодо появи у бланках варіанту «невідомо» в графі про стать

Християнський рух «Всі разом!» скерував запит до міністра охорони здоров’я України Максима Степанова з проханням розтлумачити, що означає варіант «Невідомо» в графі про стать, яка міститься у бланку скерування на лабораторне тестування на COVID-19

Відповідь надіслав заступник в.о. генерального директора Державної установи «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» Олена Нестерова. У листі Центр зазначив, що категорія «Невідомо» використовується у тих випадках, коли встановити стать померлої особи неможливо.

«Організація надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19) в рядку, де зазначається стать, категорію «Невідомо» включено для тих випадків, коли біологічний матеріал відібрано від людей, стать яких не вдалося визначити».

«Організація надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19) в рядку, де зазначається стать, категорію «Невідомо» включено для тих випадків, коли біологічний матеріал відібрано від людей, стать яких не вдалося визначити», — йдеться у листі.

У свою чергу Рух «Всі разом!», який відстоює християнські та просімейні цінності, надіслав запит у Міністерство охорони здоров’я із вимогою вказати, які нормативно-правові акти містять вичерпний перелік випадків, коли стать особи можна зазначити категорією «Невідомо». У запиті Рух також зазначив, що такий перелік має бути виключним та чітко регламентованим.

Читайте також Як змінилась ситуація з коронавірусом на Волині за останню добу​.

Спроби запровадити невідому третю стать у Міністерстві охорони здоров’я здійснювались неодноразово. У 2017 році на громадське обговорення виносили проект «Декларації про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги», в якій містилися три варіанти «Ч/Ж/Н». Тоді заступник міністра МОЗ Павло Ковтонюк повідомив Руху, що під тиском громадскості невідома третя стать вилучена із документів МОЗ. Нині у документах, запропонованих Міністерством охорони здоров’я, містяться три варіанти визначення статі.

Джерело: РІСУ.
Telegram Channel