Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Поліщук розповів, яка ймовірність введення у Луцьку червоної зони

Про це мер говорив у черговому тижневому звіті.

Фото з фейсбуку.

Поліщук розповів, яка ймовірність введення у Луцьку червоної зони

Чи є підстави?

Через збільшення кількості стаціонарних хворих на COVID-19 на території медичних закладів Луцька зменшилась кількість ліжок із доступом до кисню. Утім, у випадку загострення епідеміологічної ситуації, у тимчасовому інфекційному госпіталі розгорнуть ще 138 додаткових місць із кисневою підтримкою.

Про це розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук під час чергового щотижневого звіту.

За його словами цього тижня  щодня у Луцьку фіксували від 59 до 121 нового випадка захворювання на COVID-19, що, фактично, є аналогічним показником минулого тижня. Однак, кількість ліжок з кисневою підтримкою нині дещо зменшилась, і станом на 26 березня у Луцьку було 131 вільне ліжко. Зокрема, в обласній інфекційній лікарні – 20 таких, в тимчасовому шпиталі на базі пологового будинку – 63, у Волинській обласній клінічній лікарні – 48 вільних ліжок з киснем.

«Однак, ми підготувалися і на випадок загострення: із 102 ліжок із доступом до кисню в тимчасовому інфекційному госпіталі маємо можливість збільшити кількість ліжок до 240. Сьогодні вже підключили дві нові кисневі станції, є розведення кисневих розеток на 110 місць. Окрім того є до 70 кисневих концентраторів, до яких можна підключити одночасно дві людини», – поінформував мер.

Щодо причин запровадження у місті карантину,  на думку Ігоря Поліщука, за тими показниками, які нині має Луцьк, підстав для введення червоної зони поки немає. 

За тими показниками, які нині має Луцьк, підстав для введення червоної зони поки немає. 

«Показники такі  ж, як і попереднього тижня. Однак ми бачимо, що все більшу кількість областей Міністерство охорони здоров’я відносить до червоної зони. Якщо половина областей опиняться в червоній зоні, в Україні оголосять загальнонаціональний логдаун. Щиро сподіваюся, що цього не відбудеться, і не доведеться вживати тих заходів, які передбачає червона зона», – сказав мер.

Читати також: 13 волинських громад досягли рівня «червоної зони»

Джерело: Фейсбук.
Telegram Channel