Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Офісу Зеленського запропонували, що викуплять розмальовані двері

Двері як артоб’єкт.

Фото: Єлизавета Серватинська/Суспільне.

Офісу Зеленського запропонували, що викуплять розмальовані двері

Готові заплатити ціну на 10 % вищу, ніж вартість нових

Столична художня галерея «Речовий доказ» запропонувала Офісу президента викупити у нього двері, які розмалювали учасники акції на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Про це, як інформує Суспільне, повідомила у Facebook адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська.

За її даними, галерея пропонує ціну на 10 % вищу, ніж ціна нових дверей.

«Галерея при цьому розраховує їх вигідно продати на аукціоні», — написала Закревська.

«Галерея при цьому розраховує їх вигідно продати на аукціоні. Всі ризики, пов'язані з аукціоном несе галерея. Для ОП це просто варіант продати ці двері дорожче за нові — чудова економія бюджетних грошей», — написала Закревська, оприлюднивши відповідне звернення до керівництва ОП.

Своєю чергою, представники галереї зауважили, що двері мають художню цінність, а їх реставрація «буде фактично знищенням такого артоб'єкту».

Ввечері 20 березня біля Офісу президента у Києві відбулася акція на підтримку Сергія Стерненка, якому 20 березня виповнилося 26 років. Під час акції пікетувальники кидали димові шашки, палили фаєри. Також вони обмалювали будівлю ОП нецензурними надписами та пошкодили вхідні двері.

В Офісі президента оцінили збитки від погрому будівлі під час акції на підтримку Стерненка приблизно у 2 мільйони гривень.

Близько десяти компаній запропонували ОПУ стерти фарбу з будівлі.

Читайте також: Вакцинація – це найбільший і найтрагічніший провал влади, - Вікторія Сюмар

Кабінет міністрів засудив вандалізм та наругу над державними символами під час акції протесту під Офісом президента 20 березня та закликав Міністерство внутрішніх справ та Службу безпеки провести розслідування.

Telegram Channel