Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Українця засудили за продаж карт з непристойними картинками

А могли б посадити...

Фото Pixabay.

Українця засудили за продаж карт з непристойними картинками

Житель Тернопільської області визнав свою провину у справі про збут зображень порнографічного характеру й отримав три роки умовного позбавлення волі

Про це йдеться в рішенні Бучацького районного суду Тернопільської області від 11 березня. На нього першим звернув увагу «Судовий репортер», передає «Громадське».

У рішенні суду зазначається, що чоловік 11 січня 2011 року «усупереч моральним засадам суспільства» вчинив злочин — «знайшов у шафі з одягом вісімнадцять гральних карт із зображеннями порнографічного характеру».

Суд, урахувавши визнання провини, засудив чоловіка до трьох років умовного позбавлення волі, а також зобов’язав стягнути з нього штраф у розмірі 1307 грн — «на мистецтвознавчу експертизу».

Наступного дня чоловік, «реалізуючи свій злочинний намір» і «керуючись корисливим мотивом», зустрівся зі своїм знайомим у центрі міста й продав йому згадані «порнографічні гральні карти» за 70 гривень.

Нагадаємо, на трасі Устилуг-Луцьк-Рівне в автомоблі ледь не померла жінка.

Злочин кваліфікували за статтею 301 Кримінального кодексу (зберігання та збут зображень порнографічного характеру). Злочин чоловік вчинив повторно: у січні 2020 року він продав знайомому за 50 гривень календар із «зображеннями порнографічного характеру» й був оштрафований на 850 гривень.

Тому суд, урахувавши ці обставини й визнання провини з боку чоловіка, засудив його до трьох років умовного позбавлення волі, а також зобов’язав стягнути з нього штраф у розмірі 1307 грн — «на мистецтвознавчу експертизу».

Telegram Channel