Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
У Туреччині вирощують їстівні квіти, які б'ються струмом

Отакої!

Фото ukrinform.ua

У Туреччині вирощують їстівні квіти, які б'ються струмом

Це посилює сприйняття смаків та ароматів

У турецькій Анталії вирощують їстівні квітки, які під час вживання створюють відчуття ураження електричним струмом, що посилює сприйняття смаків та ароматів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN Türk.

«Під час вживання відчувається легке поколювання, ніби удар електричним струмом. Такий ефект робить смакові рецептори чутливішими, ви будете відчувати смаки та аромати того, що їсте, більш інтенсивно. Це квітка, яка покращує смакове сприйняття», - Бурак Акбулут, менеджер з маркетингу компанії, що вирощує їстівні квіти в Анталії.

Під час вживання відчувається легке поколювання, ніби удар електричним струмом. Такий ефект робить смакові рецептори чутливішими, ви будете відчувати смаки та аромати того, що їсте, більш інтенсивно.

За його словами «електрична» квітка користується все більшим попитом серед кухарів у ресторанах та кафе по всьому світу. Це новий модний гастрономічний тренд.

Вартість упаковки «електричних» квіток, в якій приблизно 20 суцвіть, коштує 10 турецьких лір (приблизно 40 грн. - ред.).

Компанія вирощує їстівні квіти з 2008 року. Вирощеними в Анталії їстівними квітами прикрашали страви під час саміту «великої двадцятки», який проходив тут у 2015 році.

 
 
 

Серед їстівних квітів є багато різних сортів, зокрема в їжу годяться фіалки, квіти квасолі, огірка, сливи, гарбузи, цибулі та інших. Найважливіше те, що рослини, квіти яких потім їдять, не обробляють пестицидами.

Читайте також: У Луцьку клишонога грайливо потерла спинку клишоногому (Фото).

Telegram Channel