Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рівнянин власноруч створює міні-автомобілі, які розганяються до 70 км/год (Фото. Відео)

Майстер в деталях відтворює не тільки зовнішність, а й салон авто.

Фото зі сайту «Твоя МАШИНА».

Рівнянин власноруч створює міні-автомобілі, які розганяються до 70 км/год (Фото. Відео)

Деякі моделі робляться вручну, деякі – на 3D-принтері

Ювелір з Рівного збирає унікальні радіокеровані моделі – точні копії легкових автомобілів минулих років. Серед них і ЛуАЗ-969М «Волинь», повідомляє «Твоя МАШИНА».

 

 Все почалося два роки тому, коли Івану Шевченко потрапив листовий пластик. З нього він і зробив свою першу модель – це був «Москвич-2140», аналог дідового авто.

На кожну машину йде майже півроку роботи. Вага моделі в середньому становить 3 кг, а собівартість – від 4 тисяч гривень.

Деякі моделі робляться вручну, деякі – на 3D-принтері. На кожну машину йде майже півроку роботи. Вага моделі в середньому становить 3 кг, а собівартість – від 4 тисяч гривень. Перед будівництвом Іван робить креслення, особисто заміряючи оригінальний автомобіль.

Наприклад, ЗІЛ-131 з типовим армійським кузовом-фургоном КМ-131 умілець примітив на стоянці. Пізніше він прийшов до нього вночі з рулеткою, домовившись перед цим з охоронцем.

 

 Щоб потрапити в тон, Іван купує фарби на авторинку. Також майстер в деталях відтворює не тільки зовнішність, а й салон автомобіля.

Реклама Google

Читайте такожНа дороги Луцька вийдуть ще 7 автобусів (Фото)

Колекція складається вже з п’яти машин, серед яких ГАЗ-24 «Волга» і легендарний DeLorean DMC-12 з фільму «Назад в майбутнє». Вони не продаються – Іван зробив їх для душі.

 

 

Telegram Channel