Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Мешканець Волині продавав «жучки», аж поки ним зацікавилася СБУ

Гаджети нагадували запальничку, автоматичну кулькову ручку і автомобільні брелоки.

Фото internetua.com.

Мешканець Волині продавав «жучки», аж поки ним зацікавилася СБУ

Забороненим товаром торгував на OLX

Одна зі схем тіньового інтернет-бізнесу в стилі «купи-продай», полягає в торгівлі китайськими ґаджетами, придбаними на популярному китайському майданчику AliExpress. Житель Волині З Ковельського району знайшов на китайському маркетплейсі пристрої прихованого спостереження, замасковані під побутові предмети, інформує сайт internetua.com.

Реклама Google

Гаджети нагадували запальничку, автоматичну кулькову ручку і автомобільні брелоки. В цілому, українець замовив на сайті 6 одиниць товару, загальною вартістю 227 доларів (близько 6155 гривень, на момент покупки).

В цілому, українець замовив на сайті 6 одиниць товару, загальною вартістю 227 доларів (близько 6155 гривень, на момент покупки).

Китайський продавець без проблем відправив «жучки», які благополучно перетнули український кордон і не викликали ніяких підозр у митників.

Своїм вчинком він порушив цілий ряд постанов Верховної Ради і Кабінету Міністрів, а також Закон України «Про ліцензування видів господарської діяльності».

Згідно з матеріалами суду, чоловік прекрасно усвідомлював, що своїми діями порушує закон, проте, він пішов ще далі і виклав інформацію про «міні-камери» на сайті OLX.

Перш, ніж він потрапив в поле зору компетентних органів, волинянин встиг продати 3 з 6 пристроїв стеження.

Згідно з матеріалами суду, чоловік прекрасно усвідомлював, що своїми діями порушує закон, проте, він пішов ще далі і виклав інформацію про «міні-камери» на сайті OLX. Перш, ніж він потрапив в поле зору компетентних органів, волинянин встиг продати 3 з 6 пристроїв стеження.

Після того, як експерти Інституту спеціальної техніки та судових експертиз встановили, що дані гаджети є повноцінними пристроями негласного отримання інформації, співробітники СБУ пред'явили інтернет-торговцю підозру в незаконному придбанні, збуті та контрабанді пристроїв стеження.

Суд прийняв до відома обставини, викладені стороною обвинувачення, а також угоду про добровільне визнання провини, укладену з обвинуваченим.

Читайте також: Молодиків, які влаштували стрілянину в центрі Луцька, спіймала поліція

В результаті, «жучки» були знищені, а чоловік отримав штраф в розмірі 25,5 тисячі гривень, а також необхідність оплатити судові витрати на експертизу пристроїв вартістю ще 5 тисяч.

Telegram Channel