Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
У волинського підприємства забрали право користуватися землею

Землю повернули державі.

Фото ілюстративне.

У волинського підприємства забрали право користуватися землею

Прокуратура на Волині домоглася повернення в державну власність земельної ділянки вартістю 78,5 млн гривень

На виконання рішення Господарського суду Волинської області, яким задоволено позов Володимир-Волинської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації, скасовано рішення державних реєстраторів про реєстрацію у Державному земельному кадастрі та Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно права постійного користування одним із підприємств Волині земельною ділянкою площею понад 82 га й вартістю 78,5 млн гривень.

Підставою пред’явлення позову стали порушення вимог чинного законодавства при віднесенні ділянки земель промисловості, яка знаходиться за межами населених пунктів Мар'янівської селищної ради Луцького району, до земель комунальної власності. 

Підприємство на момент реєстрації права постійного користування ділянкою навіть не належало до переліку суб’єктів, які могли набувати таке право.

Згідно ж із Законом ці землі – державна власність.

Окрім цього, підприємство на момент реєстрації права постійного користування ділянкою навіть не належало до переліку суб’єктів, які могли набувати таке право.

Відтак прокурори в суді домоглися повернення земельної ділянки у власність держави. Рішення суду виконане.

Читати також:  У Луцьку закрили підпільне казино

Джерело: Пресслужба Волинської обласної прокуратури
Telegram Channel