Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Виписали 100-річну бабусю, яка вилікувалась від коронавірусу

Вона розповідала медикам, що на лікарняне ліжко потрапила вперше у житті.

Фото Укрінформу.

Виписали 100-річну бабусю, яка вилікувалась від коронавірусу

У Чернівцях з міської лікарні №1 виписали 100-річну пацієнтку, яка вилікувалася від коронавірусу. У жінки була пневмонія, вона тривалий час перебувала на дотації кисню. Про це кореспонденту Укрінформу повідомила старша лікарка медзакладу Олена Крапивіна.

Медики зазначають, що у родині їхньої пацієнтки Марії Тихонівни на початку весни на COVID захворіли члени її родини. Два тижні тому 100-річну жінку госпіталізували у міську лікарню №1.

«Вона поступила у стані середньої тяжкості, із 30% ураженням легень.

«Вона поступила у стані середньої тяжкості, із 30% ураженням легень. Потім стало гірше. Кілька днів перебувала на кисневій дотації. А далі стан покращився, і досить швидко її організм впорався з недугою», - розповіла Крапивіна.

У жінки були супутні хвороби, втім у такому віці, за словами медиків, це не дивно.

«Ми самі цілим колективом організували свято і квіти для Марії Тихонівни. Така подія рідкісна. Ми дуже за неї втішені, та й вона сама дуже радісно сприйняла день виписки», - додала лікарка.

 

 

 УЗД легень показала позитивну динаміку на одужання. Зараз у жінки ПЛР-тест негативний. Відомо, що пацієнтка колись сама працювала у цій лікарні медсестрою. Вона розповідала медикам, що цей візит на лікарняне ліжко у неї вперше у житті.

Читайте також: На Київщині сиротами лишилися 12 дітей: батько і мати померли від коронавірусу (Відео)

Як повідомляв Укрінформ, станом на 30 березня у Чернівецькій області зафіксували 69 633 випадки інфікування COVID-19. Із них 49 551 пацієнт одужав, 1 348 людей померли.

Telegram Channel