Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
За такими – майбутнє: Волинський перинатальний центр чи не найкращий в Україні

Делегація активісток Жіночого руху «За майбутнє» у перинатальному центрі.

Фото з сайту « Волинські новини».

За такими – майбутнє: Волинський перинатальний центр чи не найкращий в Україні

26-27 березня на Волині перебувала делегація активісток Жіночого руху «За майбутнє», депутатів та представників місцевих рад Волинської, Тернопільської, Харківської, Одеської, Чернігівської та Вінницької областей. 27 березня гості мали нагоду ознайомитися з роботою Волинського обласного перинатального центру, структурного підрозділу КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства»

Під час екскурсії медичним закладом, яку провела генеральний директор Ірина Горавська, гості ознайомилися з роботою реєстратури відкритого типу, оглянули кабінети поліклінічного відділення та інші стаціонарні відділення центру, в яких організована високоспеціалізована медична допомога дітям і матерям. Ірина Іванівна розповіла про історію створення перинатального центру, адже перший камінь його будівництва був закладений у 2001 році, становлення закладу, про труднощі, що виникали в процесі організації роботи, про взаємодію з НСЗУ, а також про перші серйозні здобутки. Вона наголосила, що майбутнє – саме за такими об’єднаннями, яке вдалося створити на Волині – КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства», адже завдяки цьому реально забезпечити безперервність надання послуги, маршрут супроводу дитини від народження й до 18 років.

Реклама Google

Також Ірина Горавська розповіла, що завдяки сприянню Ігоря Палиці та обласної ради для лікарів перинатального центру вже було виділено п’ять квартир. А незабаром у закладі запрацює унікальна модульна лабораторія, завершиться ремонт неонатального центру, відділення променевої діагностики з інсталяцією сучасного цифрового Rg-апарату та КТ, є інші амбітні плани. Досвідом роботи поділились Роман Савка - медичний директор з акушерства і гінекології та Михайло Ловга - завідувач нейрохірургічним відділенням, який розповів про розвиток нейрохірургічної служби в закладі та озвучив перед присутніми потребу у вирішенні питання запобігання ВВР новонароджених, зокрема запровадженням фортифікації продуктів харчування (борошна) фолієвою кислотою (проект Закону на розгляді у Верховній раді).

Майбутнє – саме за такими об’єднаннями, яке вдалося створити на Волині – КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства», адже завдяки цьому реально забезпечити безперервність надання послуги, маршрут супроводу дитини від народження й до 18 років.

В коментарях Депутата Верховної ради України, очільниці Жіночого руху «За майбутнє» Ірини Суслової дана висока оцінка стану організації перинатальних послуг жителям регіону в умовах закладу. Гості були вражені рівнем оснащення сучасним медичним обладнанням та тим, як виходжують діток, які за інших умов не мали б шансу на повноцінне життя.

Лікар психолог-психотерапевт, асистент кафедри медицини катастроф і військової медицини ВНМУ ім. Пирогова Олена Гончар сказала, що вона, як педіатр щиро рада тим, що жителі Волинської області мають благословення у вигляді такого медичного об’єднання. Результатом цього всього є врятовані душі й маленькі життя, сім’ї. «Ми живемо й прогресуємо, коли народжуються наші дітки. Потенціал в цього закладу дуже великий, фахівці горять роботою, усі підтримують одне одного, керівництво закладу надихає колег до розвитку. Тут ми на власні очі побачили, що таке справжня командна робота», - відмітила вона.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад пообіцяв і надалі допомагати медичному об’єднанню у вирішенні питань покращення якості допомоги дітям і матерям.

Джерело: Волинська обласна дитяча клінічна лікарня
Telegram Channel