Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Луцькому зоопарку помер 17-річний лев (Фото)

Сумні новини.

Фото – Луцький зоопарк.

У Луцькому зоопарку помер 17-річний лев (Фото)

Невідворотні зміни у здоров’ї лева працівники зоопарку почали помічати кілька місяців тому

Не стало одного з найстаріших звірів луцького зоопарку – лева Ніка. 

Тварина померла у віці, який відповідає глибокій старості короля звірів, повідомили на сторінці комунального підприємства у фейсбуці. 

Нік приїхав до Луцька із Миколаївського зоопарку в 2004 році, будучи чотиримісячним малям. І став першим самцем цього виду в колекції зоопарку. На жаль, чимало років лев прожив у некомфортних умовах тісної клітки, де він перебував усі пори року. А вже у просторий теплий вольєр із майданчиком для вигулу котячих його переселили переселити після реконструкції зоопарку восени 2015 року.

На жаль, чимало років лев прожив у некомфортних умовах тісної клітки, де він перебував усі пори року.

 

Нік та його супутниця Даша завжди були одними з улюбленців відвідувачів. 

 

Невідворотні зміни у здоров’ї лева працівники зоопарку почали помічати кілька місяців тому. Найперше він просто перестав окреслювати межі своєї компетенції потужним риком, який роками був «візитівкою» Ніка. Його оглянули ветеринари Інна Васильковська, Вікторія Коваль, Людмила Білич. Після комплексного обстеження вони констатували, що у тварини недуга, яку не здолати медикаментозно чи з допомогою операції – старість.

Попри це, спроби поборотися за життя Ніка, керівництво все ж зробило, зокрема змінмли раціон та додали до харчування вітамінів. Однак це не допомогло. Літа взяли своє. На 17-му році життя тварини не стало.

У зоопарку розповіли, що Нік реально був дуже поважного віку, як для лева. Адже в неволі такі тварини живуть 14-16 років, а у природі – взагалі 8-9 літ.

Керівництво Луцького зоопарку запевнило, що працюватиме над тим, щоб у колекції звіринця знову з’явився самець. 

Важко втрату переживає левиця Даша.

 

Читати також:  У Луцькому зоопарку сьогодні прокинулись ведмеді 

Джерело: Луцький зоопарк
Telegram Channel