Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Ковелі лікарі врятували 1,5-річного хлопчика

У лікарні наголошують – не залишайте дітей без нагляду.

Фото зі сторінки Ковельського МТМО у фейсбуці.

У Ковелі лікарі врятували 1,5-річного хлопчика

Днями у центральну районну лікарню Ковельського МТМО з одного із сіл Ковельського району медиками екстреної медичної допомоги було доставлено 1,5-річну дитину у стані коми після утоплення. Хлопчик гуляв на подвір’ї зі ставком, де проживає сім’я. Дитина зникла з поля зору дорослих, які за кільки хвилин знайшли його у воді

Про це йдеться на сторінці Ковельського МТМО у фейсбуці.

Завдяки миттєвій реакції батька та проведеним реанімаційним заходам, дитина закашляла і почала дихати. Викликавши «швидку» батьки на власному транспорті вирушили назустріч медикам. 

У лікарні наголошують – не залишайте дітей без нагляду.

Далі за життя малюка боролися лікарі Ковельського МТМО, до яких він потрапив у важкому стані із загальним переохолодженням, набряком мозку та судомами. Як повідомила завідувач відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії Тетяна Приходько, завдяки професійним діям лікарів, проведеній притисудомній та протинабряковій терапії, хлопчика вдалося повернути до життя, він прийшов до свідомості за кілька годин.

Уже за два дні дитину перевели для подальшого лікування у педіатричне відділення дитячої лікарні. За словами завідувача цього відділення Ольги Касперович, після аспірації води у хлопчика діагностували пневмонію. Нині він перебуває під пильним наглядом педіатрів, проходить відповідне лікування. Його стан задовільний.

У лікарні наголошують – не залишайте дітей без нагляду.

Читайте також: Дворічний хлопчик дременув з дому й зайшов у ліс на 2 км

Telegram Channel