Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку опалювальний сезон може завершитись 7-8 квітня

Опалювальний сезон буде припинено, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищуватиме +8 градусів.

Фото ілюстративне.

У Луцьку опалювальний сезон може завершитись 7-8 квітня

Якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищуватиме +8 градусів, у Луцьку завершуватимуть опалювальний сезон. Як заплановано, це може відбутися 7-8 квітня

Вже підготовлено проєкт рішення виконавчого комітету Луцької міської ради про припинення опалювального сезону 2020-2021 років на території Луцької міської територіальної громади, розповів ІА Волинські Новини прессекретар ДКП «Луцьктепло» Антон Безносиков.

У ньому йдеться про те, що опалювальний сезон буде припинено, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищуватиме +8 градусів.

Опалювальний сезон буде припинено, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищуватиме +8 градусів.

«Сьогодні (31 березня, – ВН) – перша доба, коли ми маємо більш як +8 градусів, наступна доба, згідно з прогнозами, має бути такою ж, але надалі йде істотне похолодання, навіть до від’ємної температури вночі. Після цього, відповідно до прогнозів, має встановитися стабільна тепла погода. На 7 квітня заплановано засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, на якому буде розглянуто цей проєкт рішення. Швидше за все він буде прийнятий, після чого, виходячи з температурних показників, ми будемо вирішувати, в який саме день, 7 чи 8 квітня, припиняти опалювальний сезон», – зазначив Антон Безносиков.

Наразі підприємство не може понижувати параметри теплоносіїв.

«Ми розуміємо, що є такі споживачі, які скаржаться на те, що в них вдома спекотно і доводиться випускати тепло через вікна, але це пов’язано з особливостями системи теплопостачання. У нас є такі котельні, які одночасно виготовляють теплову енергію для двох послуг: і для опалення, і для гарячої води. І ми повинні витримувати параметри – теплоносій має бути не менш як 60 градусів, щоб споживачі отримували гарячу воду 50-55 градусів. Ми не можемо понизити параметри теплоносія. Через це й виходять перетопи, які в принципі відбуваються постійно в такі перехідні періоди. Єдине рішення для споживачів – це встановлення ІТП, що ми поступово й робимо», – пояснив прессекретар «Луцьктепла.

Читайте також: У Нововолинську до 2 квітня тепло постачатимуть по-новому

Telegram Channel