Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Коли у Луцьку та Рівному запрацюють міністерства

Фото lpnu.ua.

Коли у Луцьку та Рівному запрацюють міністерства

У Кабміні назвали умову для перенесення органів влади в регіони

Міністр Кабміну Олег Немчінов розповів, коли може початися перенесення органів влади у регіони. Для початку перенесення потрібно перевести максимальну кількість процесів в онлайн. Про це міністр сказав в коментарі РБК-Україна.

«Найголовніша умова - продовження реформування в рамках електронного уряду, в рамках держави в смартфоні, в рамках тих кроків, які ми робимо в напрямку диджиталізації, тобто переведення максимальної кількості процесів в онлайн. Після цього вже можна буде говорити про перенесення в регіони якихось конкретних органів виконавчої влади», - заявив Немчінов.

У першу чергу в регіони будуть переносити новостворені органи влади, наприклад, комісії чи бюро. Однак перенесення міністерств також не виключають, якщо буде така пропозиція від членів уряду.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський запропонував перенести міністерства з Києва в регіони. На думку глави держави, перенесення органів влади стимулюватиме розвиток регіонів.

Після цього Немчінов розповів, що в першу чергу в регіони будуть переносити новостворені органи влади, наприклад, комісії чи бюро. Однак перенесення міністерств також не виключають, якщо буде така пропозиція від членів уряду.

Telegram Channel