Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Рівному хочуть звести торговий центр

Дуже багато мешканців стурбовані і незадоволені таким великим сусідством.

Фото Суспільне.

У Рівному хочуть звести торговий центр

У Рівному в мікрорайоні Північний притул до дитсадка і парку Просвіти має з'явитись торговий центр. Принаймні, так пояснив зведення будівельного паркану чоловік, який представився виконробом фірми-забудовника

Елементи будівельного паркану, а саме – дерев'яні стовпці, з'явилися у вівторок, 30 березня, між вулицями Андрія Мельника та Романа Шухевича – на території, що розташована впритул до дитсадка та парку Просвіти, пише Суспільне.

Чоловік, який на місці журналістам Суспільного представився виконробом компанії «Смарт Бау», повідомив, що тут має з'явитися торговий центр.

«Я ще проєкта не бачив, але тут буде торговий центр невеличкий. Можливо, на першому поверсі торговий, а там ще щось може бути. Я знаю, що дозвіл на будівництво на цій ділянці вже є», – розповідає виконроб Юрій Яндульський.

Дуже багато мешканців стурбовані і незадоволені таким великим сусідством.

Голова ОСББ двох розташованих найближче до цієї території будинків: Мельника, 14 та Мельника, 22 – Ігор Ханенко. Він пояснює, що у чаті мешканці почали писати про можливий початок будівництва з вечора напередодні.

«Дуже багато мешканців стурбовані і незадоволені таким великим сусідством. Я підходжу до того чисто технічно, що ми від нового сусідства можемо отримати проблеми по застарілим комунікаційним системам, які будуть ще більше навантажені, ще більше руйнуватися», – каже голова ОСББ.

Не підтримують нове будівництво і мешканці інших сусідніх будинків, яких Суспільне зустріла на місці.

«Краще побудуйте дитячого майданчика. Ну реально. Тут садочок, багато дітей. Тут зараз буде котлован, будуть їздити. І як вони будуть їздити? По прибудинкових територіях. Як діти повинні з 12 до трьох годин дня спати? Я – мама 5 дітей, я особисто проти. І наш будинок багато хто проти, щоб тут будували», – каже мешканка будинку на вул.Мельника, 20 Ірина Хильчук.

«Паркова зона все-таки. Для мікрорайону нашого – це паркова зона, не хотілося б її зменшити, а навпаки – розширити. Тому що щільність забудови занадто вже для нашого міста, мікрорайону. Вже достатньо тут будинків», – коментує мешканець будинку на вул.Мельника, 14 Сергій.

Реклама Google

Із запитанням про ставлення до можливого будівництва по сусідству Суспільне звернулось до керівництва дитсадка поряд.

«Однозначно негативно, Але це все якось так «шито-крито», що поки не почати ставити ці палі, ми в принципі не знали. Щось десь люди там ходили, дивилися. Про факт будівництва ми не знали. Я не вірю, що це 4-х поверховий, мабуть, там буде 12, бо ці люди, які там ходять, кажуть що там буде 4 поверхи. Ну це ж не факт», – розповідає заступниця директора ДНЗ №55 Ліна Табінська.

Читайте також: У Луцьку хотіли незаконно побудувати багатоповерхівку

Telegram Channel