Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Прикарпатка, яка сусідам підкинула новонароджене немовля, сидітиме під арештом

Жінка, якій підкинули дитину, викликала поліцію та медиків, які констатували смерть малюка.

Фото suspilne.media.

Прикарпатка, яка сусідам підкинула новонароджене немовля, сидітиме під арештом

29-го березня жителька села Томашівці Калуського району на сходах власного будинку знайшла новонародженого хлопчика, закутаного в ковдру. Поліцейські розшукали матір немовляти. Нею виявилася 39-річна місцева мешканка

39-річна прикарпатка, яка на сходах сусіднього будинку покинула новонароджене немовля, сидітиме під домашнім арештом. Про це повідомили на сторінці Калуського міськрайонного суду у Facebook, пише Суспільне Карпати.

Правоохоронці з'ясували, що жінка приховувала вагітність, не перебувала на обліку у медзакладі і народила вдома доношену, без вад розвитку дитину.

Реклама Google

Після пологів породілля загорнула малюка у простирадло.

«Розуміючи, що щойно народжене нею немовля перебуває у небезпечному для життя стані, з метою позбутися дитини, умисно віднесла її на територію сусіднього домоволодіння та повернулась до свого місця проживання», — йдеться у дописі.

Того ж дня жінка, якій підкинули дитину, викликала поліцію та медиків. Бригада швидкої меддопомоги доставила дитину в КНП «Калуська ЦРЛ». Там констатували смерть через загальне переохолодження тіла.

На судовому засіданні слідчі та прокурор клопотали про домашній арешт для жінки, посилаючись на те, що вона може переховуватися від органів досудового розслідування та незаконно впливати на свідків. Жінка не заперечувала.

На судовому засіданні слідчі та прокурор клопотали про домашній арешт для жінки, посилаючись на те, що вона може переховуватися від органів досудового розслідування та незаконно впливати на свідків

Читайте також: 5-річна дитина впала в 17-метровий колодязь, а мати кинулася услід

Заслухавши думку учасників процесу та дослідивши матеріали справи, слідчий суддя вирішив задовільнив клопотання та встановив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту терміном 60 днів. Також їй заборонено залишати помешкання у встановлений період часу без дозволу слідчого, прокурора або суду.

 

Telegram Channel