Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
На Рівненщині розвернуть річку у зворотній бік

Динаміка водних мас Усті знаходиться під пильною увагою вчених вже багато років.

Фото із сайту infopotik.com.ua.

На Рівненщині розвернуть річку у зворотній бік

Швидкість течії річки на Басовому Куті сьогодні наближається до нуля

Саме це спонукало чиновників терміново зайнятися питаннями гідрології, геоекології та охорони водних об’єктів. Динаміка водних мас Усті знаходиться під пильною увагою вчених вже багато років. Після оголошеного конкурсу був обраний проект зміни напрямку течії, пов’язаний з біфуркацією річки.

Про це повідомляє Інформаційний потік.

Вищезгаданий метод передбачає поділ русла річки на дві гілки, які не з’єднуються в подальшому і впадають в різні водойми або річкові системи.

Вищезгаданий метод передбачає поділ русла річки на дві гілки, які не з’єднуються в подальшому і впадають в різні водойми або річкові системи. Вододіл Басового Кута доволі пологий, тому відокремлений водотік з незначним ухилом з’єднає дві різні водні системи. А підвищенні рівня води в одній системі відносно іншої змінить напрямок течії.

Для реалізації проекту будуть використані декілька способів, які базуються на таких методиках, як розрахунок течій методом інтегральних кривих Н.М. Бернадського, розрахунок поля швидкостей Н.А. Давтян, метод повних потоків В.Б. Штокмана, метод плоских перетинівт М.А. Велетніва і метод фрагментів.

Читайте також: Західний Буг розмиває українські береги на кордоні

Варто вказати, що вчені збираються використати і сучасні технології. А саме програму FlowMap, яка дасть можливість розробити план поверхневих швидкостей течії за даними траєкторій, отриманими за допомогою GPS-приймача, а також модуля WaterDxf, призначеного для побудови креслень епюр швидкостей течій на гідростворі.

Telegram Channel