Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Турійщині 10 сіл залишаються без автобусного сполучення

Фото зі сторінки Турійська територіальна громада: сьогодення у Facebook.

На Турійщині 10 сіл залишаються без автобусного сполучення

Депутати Турійської селищної ради сподіваються на спонсорську допомогу господарників своєї громади

 На території Турійської громади є декілька населених пунктів, куди не заїжджають автобуси. Ще коли на карті Волині значився Турійський район, перестав курсувати автобус у села Турія та Туропин. Складнощі виникали з доїздом із сіл Вербичне, Туричани, Дуліби, Кустичі, Свинарин, Чорніїв, Маковичі, Мочулки. Про це повідомила прессекретар Турійської селищної ради Ірина Прус.

Запроводженний карантин у зв’язку із COVID-19 ще більше погіршив ситуацію із автобусними сполученнями. Приватні перевізники маршрутних перевезень Володимир-Волинський–Ковель (через Овлочин), Ковель–Синявка, Ковель–Володимир-Волинський (через Маковичі), запевняючи, що через малий пасажиропотік їм не вигідно їздити певними селами, відмовляються курсувати, ставлячи вимогу доплачувати їм із місцевого бюджету.

Приватні перевізники маршрутних перевезень Володимир-Волинський–Ковель (через Овлочин), Ковель–Синявка, Ковель–Володимир-Волинський (через Маковичі), запевняючи, що через малий пасажиропотік їм не вигідно їздити певними селами, відмовляються курсувати, ставлячи вимогу доплачувати їм із місцевого бюджету.

Депутати та селищна рада неодноразово зверталися в управління транспорту та зв’язку Волинської обласної державної адміністрації, яке забезпечує маршрутні перевезення, аби були знайдені шляхи вирішення цієї проблеми. Один із варіантів, який запропонували депутати Турійської селищної ради, – змінити графік руху певних автобусів, щоб збільшить пасажиропотік. Але віз й досі там. На засіданні бюджетної комісії Павло Корецький подав пропозицію створити внутрішні маршрути, придбавши для цього за кошти спонсорів один-два автобуси (такий досвід існує).

Депутати зійшлися на тому, що варіант непоганий і можливий, проте його втілення у життя потребує часу і значних коштів, а людям потрібно вже сьогодні мати можливість їздити. Доплачувати усім перевізникам із місцевого бюджету, як цього хочуть приватні перевізники, громада можливості не має. На засіданні постійних комісій після обговорення депутати вирішили шукати спонсорську допомогу, звернувшись до господарників, які працюють на тих територіях громади, де є проблемні маршрутні сполучення.

Telegram Channel