Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Дорогий відпочинок онкохворого та збір коштів на лікування: чому всі говорять про Дарія Зажицького

Про це говорять.

Фото Першого.

Дорогий відпочинок онкохворого та збір коштів на лікування: чому всі говорять про Дарія Зажицького

Дарій Зажицький – 22-річний лучанин, якому у 2020-му році поставили діагноз лімфома крові. Хлопець пройшов кілька хіміотерапій і почав збирати кошти на пересаду кісткового мозку. Він запевняв, що таку операцію можуть зробити лише у Туреччині. На початку збору він оголосив суму в 200 тисяч гривень, але згодом вона зросла до 60 000 доларів

Протягом 2021 року Дарія Зажицького помітили у кількох неоднозначних ситуаціях. Спочатку хлорець полетів відпочивати в Домінікану, потім до Туреччини, де оселився в дорогому готелі, днями він втрапив в ДТП у Луцьку на дорогому орендованому авто.

Канал соціальних новин «Перший»  зібрав усі відомі факти та розповісти про них. 

У середині лютого у соціальній мережі Instagram українська блогерка Вероніка Чучун заявила, що Дарій Зажицький відпочиває зі своєю дівчиною Олею на курорті в Домінікані. За словами блогерки, вони з Дарієм зустрілись випадково на пляжі, але коли хлопець зрозумів, що вона має намір розповісти про їх зустріч назагал, то почав вести себе агресивно. Хоча Вероніка – одна з тих блогерів, які допомагали зібрати Дарію кошти. З її слів, відпочинок у цьому готелі Домінікани вартує близько 5000 доларів за двох.

Після цього випадку більшість українських блогерів почали підозрювати Дарія у шахрайстві. У інтерв’ю для телеканалу «Україна» хлопець розповів, що кошти на відпочинок їм з дівчиною дала його бабуся, але користувачі соцмереж йому не повірили і на хлопця посипались звинувачення у шахрайстві. Дехто зазначав, що сонце і довгий переліт – протипоказ для онкохворих, але були й ті, хто підтримав Дарія. А як же трансплантація кісткового мозку?

За словами Дарія, у Волинській обласній лікарні йому сказали, що ситуація 30 на 70 і лише 30% – шанс, що все буде добре. 

Журналісти навідалися до Київського інституту раку і (зі згоди самого хлопця) його лікарка підтвердила: хлопець перебуває під спостереженням з січня 2020 року. Та додала, що зараз він знаходиться в стані ремісії.

Виявляється, спочатку Дарію дійсно потрібна була операція з пересадки кісткового мозку, але поки чекали на це гроші від держави, хлопцю стало краще: проведення трансплантації вже було недоцільним. Пересадка може знадобитися пацієнту, якщо трапиться рецидив лімфоми. І додає, що цю пересадку йому могли зробити безкоштовно в Україні і Дарій про це проінформований.

Втім, Дарій запевнив, що збір коштів припинив, коли взнав про ремісію і на той момент йому вдалось зібрати 15 000 доларів. 

На запитання про долю цих коштів Дарій відповів: «На обстеження різні я ж трачу ці гроші. Так само мені ж треба на щось жити, щось їсти».

Щоб підтвердити свої слова, Дарій пообіцяв надати фото чеків на лікування, але потім заявив, що не буде цього робити. Показати виписку з банківських рахунків, куди надсилали гроші, хлопець також відмовився.

Кілька днів тому у соціальних мережах спалахнула новина – лучанин Дарій Зажицький, якому збирали кошти на лікування раку, потрапив в ДТП на CHRYSLER. Про це писала «Волинь.Правда». За словами свідків, за кермом білого Chrysler 2015 року був саме лучанин Дарій Зажицький.
 Як інформують очевидці, 22-річний водій допустив зіткнення з легковиком Audi 100. Аварія сталася близько 13:30 на проспекті Перемоги.

 

 Що цікаво – у Дарія Зажицького не було при собі посвідчення водія, а автівка виявилася орендованою у місцевому сервісі оренди «DETROIT».

До слова, оренда автомобіля Chrysler 200 в автоцентрі «Детройт» вартує 35 євро на дві доби, 30 євро – на 3-7 діб. У салоні транспортного засобу є мультимедіа, кондиціонер тощо. Сам же Дарій записав емоційне відео та заперечив ці факти, мовляв на фото не видно його обличчя. Втім на одному з фото з місця пригоди чітко видно обличчя Дарія Зажицького.

 

 Також у одному з телеграм-каналів оприлюднили відео, де Дарій 29 березня заходить у приміщення сервісу з оренди авто «DETROIT».

Два дні тому у соцмережах з’явився новий факт про Дарія – відпочинок у Туреччині у вересні 2020 року. Гроші ж на лікування хлопець збирав у листопаді. Тоді Дарію, як запевняв він, потрібні були 40-50 тисяч доларів на операцію в Туреччині.

 

На фото та відео видно, що Дарій танцює на пляжі готелю Rixos Sungate поблизу своєї дівчини Олі. До слова, орієнтовна вартість відпочинку – 1500 доларів за одного.

В цей час Дарій розповідав у своєму акаунті в інстаграмі, що їде у Туреччину на консультацію. 

 

 

1 квітня Дарій Зажицький видалив власний акаунт в соціальній мережі Instagram. Ані дописів, ані будь-якої інформації про хлопця там немає. Це сталося після того, коли почала поширюватись інформація про відпочинок в Туреччині.

 

Джерело: Перший.
Telegram Channel