Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Як Петро Порошенко прокоментував розмову Байдена та Зеленського

П'ятий Президент і сам не один раз спілкувався з Джо Байденом.

Фото facebook.com/petroporoshenko.

Як Петро Порошенко прокоментував розмову Байдена та Зеленського

П'ятий президент каже, що це «гарна новина, на яку з нетерпінням чекали в Україні. Можливо, навіть більше в опозиції, ніж у владних коридорах»

Лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко у своєму дописі у фейсбуці наголосив, що завжди був впевнений в проукраїнській позиції американського президента.

«Зі свого досвіду тривалих розмов із Джо Байденом — від складних до приємних — не мав жодних сумнівів, що як президент США він був, є і завжди залишатиметься твердим та принциповим у своїй підтримці України.

Українській владі Джо Байден дав чіткі та зрозумілі сигнали щодо очікувань на шляху необхідних реформ. Передусім у сфері боротьби з корупцією...

Його сьогоднішній контакт із президентом Зеленським — дуже на часі. Російський агресор не соромиться грати м‘язами на наших кордонах. У Кремлі продовжують розігрувати карту української капітуляції. Путін збільшує ставки і, певне, розраховував на близьку перемогу.

Тепер, коли в гру увійшов давній друг України, найбільш досвідчений і обізнаний в українських справах Глава Білого дому, українська боротьба отримала таку необхідну і вчасну «вакцину» від російського агресора», – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко вимагає винести на РНБО питання провалу вакцинації від коронавірусу.

За словами експрезидента, українській владі Джо Байден дав чіткі та зрозумілі сигнали щодо очікувань на шляху необхідних реформ. Передусім у сфері боротьби з корупцією, верховенства права, справжньої судової реформи, забезпечення демократичного розвитку України на засадах політичної конкуренції, а не інструменталізації владних впливів.

«Трагічний контекст першої телефонної розмови, пов’язаний із тривожним розвитком безпекової ситуації у протидії російській агресії, не підміняє вагомого значення контакту Вашингтону з Києвом на найвищому рівні. Попереду багато роботи, в якій ключовими залишатимуться наша незламна єдність і солідарність!», – зазначив Петро Порошенко.

Telegram Channel