Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Біля Ковеля вирубають ліс і розширять цинтар (Відео)

Люблинецький цвинтар межує з міжнародною дорогою з одного боку, з другого боку – з лісом…

Фото із сайту 12kanal.com.

Біля Ковеля вирубають ліс і розширять цинтар (Відео)

У Ковелі центральний Люблинецький цвинтар планують розширити за рахунок території, яка перебуває у приватній власності. На цій ділянці зараз росте ліс.

Про це розповів заступник міського голови Тарас Яковлев у програмі «Позиція» на 12 каналі.

Щоб ввести згадану територію в експлуатацію, стверджує посадовець, потрібно вирубати ліс, підсипати і вирівняти площу, облаштувати проїзди і проходи.

«У Ковелі ситуація із кладовищами гостра. Експлуатація 10 гектарів центрального цвинтаря, так званого Люблинецького, доходить до кінця. Два рази розширювали цей цвинтар і вже другий рік ведуться переговори і організаційні роботи, щоб його розширити ще», – зазначив посадовець.

За його словами, розширити цвинтар хочуть за рахунок території лісу, яка зараз належить підприємству «Тур». До слова, зауважив Яковлев, це єдиний випадок в Україні, коли ліс перебуває у приватній власності.

«Люблинецький цвинтар межує з міжнародною дорогою з одного боку, з другого боку – з лісом… У нас є домовленість із цим підприємством – вони готові переуступити 10 гектарів землі, яка біля цвинтаря безпосередньо», – повідомив заступник мера.

Він каже, що зараз це питання відповідно до чинного законодавства узгоджують із Кабінетом Міністрів.

Читайте також: Майже третина вчителів початкових класів провалила ЗНО

«Ця земля має бути передана через постанову Кабінету Міністрів. Цьому передує купа дозволів, погоджень з міністерствами, агенціями, відомствами. Дуже довго цей процес іде, він вже ніби доходить до кінця», – висловився Тарас Яковлев.

Щоб ввести згадану територію в експлуатацію, стверджує посадовець, потрібно вирубати ліс, підсипати і вирівняти площу, облаштувати проїзди і проходи. На це із бюджету доведеться витратити близько 10 мільйонів гривень. Цю роботу вже скоро хочуть розпочинати.

«Ми не могли питання розширення цвинтаря погодити із Міністерством екології. На минулому тижні це погодження ми вже отримали», – повідомив Тарас Яковлев.

 

Telegram Channel