Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинська громада увійде в кластер сироваріння

Фото cumanska.gromada.org.ua.

Волинська громада увійде в кластер сироваріння

12 громад з Волині та Рівненщини виграли грант на 20 мільйонів гривень

За результатами проведеного в 2020 році конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу одним з 56 переможців став проєкт «Розвиток підприємств у сфері сироваріння в громадах Рівненської та Волинської областей» Козинської сільської ради Рівненської області.

Проєкт реалізовуватимуть протягом двох років. За цей час місцеві жителі отримають консультації щодо виготовлення сирів та подальшого просування своєї продукції, будуть придбані добрива та травосуміші, підготовлені та засіяні пасовища, буде придбаний трактор та інше обладнання для заготовки кормів, населення отримає обладнання для доїння корів, буде придбано обладнання для сироварні, облаштовані свердловини для водопостачання тощо. На все це передбачено 20 мільйонів гривень.

Учасником проєкту стала Цуманська громада Волинської області.

Як повідомили «Волині-новій» у Міністерстві розвитку громад та територій України, учасниками проєкту стали Мирогощанська громада, Гощанська громада, Боремельська громада, Вараська громада, Корецька громада, Млинівська громада, Повчанська громада, Бугринська громада, Острожецька громада, Острозька громада, Козинська громада Рівненської області та Цуманська громада Волинської області.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel