Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
7-8 уроків в день – неприпустимо, – мовний омбудсмен про освітню програму

Діти втомлюються. І батьки теж.

Фото ілюстративне.

7-8 уроків в день – неприпустимо, – мовний омбудсмен про освітню програму

Чи має навчальний день учня складатися з 7–8 уроків?

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов переконаний, що навантаження на учнів базової школи по 7–8 уроків на день є неприпустимим.

Як зазначив посадовець, нова типова освітня програма, ухвалена Міністерством освіти і науки в лютому цього року, зберегла значне навантаження на учнів, через що школярі мають по 7–8 уроків на день.

«Я не поділяю оптимістичної оцінки типової освітньої програми, оскільки вона зберегла величезне перевантаження на учнів. Наші діти у 5-х, 6-х, 7-х класах мають по 7–8 уроків. Це абсолютно неприпустимо. Це треба змінювати», – наголосив освітній омбудсмен.

Компромісним варіантом, який можна застосувати, є внесення змін до нового Санітарного регламенту.

Він зауважив, що наразі компромісним варіантом, який можна застосувати, є внесення змін до нового Санітарного регламенту.

«Це є зміни до Санітарного регламенту, який би виключив оцю дивну норму, що уроки фізкультури не входять до загального навантаження. Треба їх включати, треба бути чесними з собою. І врешті-решт дати нашим дітям можливість не лише навчатися, але й зберігати здоров’я», – зауважив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Читати також: Вчені виявили вплив цукру на пам'ять у дітей

Джерело: osvita.ua
Telegram Channel