Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Директор волинського музею-скансену йде з посади (Відео)

Фото hroniky.com.

Директор волинського музею-скансену йде з посади (Відео)

Олександр Середюк йде з посади директора Музею-скансену в Рокинях

Співзасновник Музею-скансену історії сільського господарства Волині, що в селищі Рокині під Луцьком, Олександр Середюк йде з посади директора. Музей планують передати на баланс Луцької міської територіальної громади. Його очолить нова людина. Про це він розповів в ефірі Громадського інтерактивного телебачення, повідомляє «Музейний простір Волині».

«Ця людина вже, здається була на співбесіді в Недопада (голови Волинської обласної ради Григорія Недопада – ред.) і Поліщука (Луцького міського голови Ігоря Поліщука – ред.). Я зупинився на цій кандидатурі і хочу передати справи. А я буду займатися наукою».

«Я сам висловився: шукайте нового директора. Не буду озвучувати ім’я і прізвище. Я дав згоду, тому що так як я є засновник і обласна рада. У статуті ми з Ігорем Палицею записали, що рішення вважається чинним, якщо за нього проголосувало 60 відсотків. Таким чином, вони без мене не можуть ухвалити рішення, а я без них. Отакого консенсусу ми досягли. Ця людина вже, здається була на співбесіді в Недопада (голови Волинської обласної ради Григорія Недопада – ред.) і Поліщука (Луцького міського голови Ігоря Поліщука – ред.). Я зупинився на цій кандидатурі і хочу передати справи. А я буду займатися наукою. Козаки в 70 років тільки в жили вбираються. Я не йду на пенсію. Я буду як науковець, доктор філософії, письменник і патріарх музейної справи (понад 40 років у мене музейного стажу) займатися музейною роботою», – сказав Олександр Середюк.

 

Telegram Channel