Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волинь прилетіли червонокнижні сірі журавлі

Веломандрівка до раю пернатих: червонокнижні птахи навіть попозували гостям.

Фото Юрія КОРХА.

На Волинь прилетіли червонокнижні сірі журавлі

Працівники Національного природного парку «Прип’ять – Стохід» побували нещодавно серед дзвінкоголосого птаства, із захопленням і, звичайно, професійним зацікавленням спостерігаючи за ним

 Екологи, по суті, відкрили сезон поїздок двоколісним транспортом одним із пішохідних маршрутів, розроблених для туристів. Начальник відділу екологічно-освітньої роботи та рекреації  Віталій Веремчук розповів:

 – Пересуватися на велосипедах швидко й зручно – все можна роздивитися, кожен голос вловити. Ми проїхали цього разу від Любешова до озера Люб’язь. І вже за селом Підкормілля, біля болітця, перш почули клекотання, а потім і полюбувалися сірими журавлями.

Загалом на території Національного природного парку «Прип’ять – Стохід» – майже 230 видів пернатих.

 І це – неабияка удача, адже, за словами пана Віталія, ці птахи люблять тишу, тож переважно вибирають для поселення глухішу територію – важкодоступні місця в лісах подалі від населених пунктів. Сірі журавлі з’являються  на Поліссі в кінці березня – на початку квітня. Вони занесені до Червоної книги України. Загалом на території Національного природного парку «Прип’ять – Стохід» – майже 230 видів пернатих. Серед них і синичка біла, яку  можна побачити в  екзотичному селі Сваловичі на Любешівщині. Ця маленька пташка удостоїлася великої  честі: саме вона зображена на логотипі природоохоронного об’єкта.

Читайте такожМандруючи заплавою Стохода, діти спостерігали за розмаїттям птахів

Telegram Channel