Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У рівненських лісах активізувалися змії (Відео)

Почули тепло.

Фото Рівне Вечірнє.

У рівненських лісах активізувалися змії (Відео)

На Рівненщині часто-густо трапляються, коли змій виявляють у багатоповерхівках та просто серед вулиць

У соцмережах жителі Рівненщини публікують відео та фото плазунів, активність яких збільшилася в лісистій місцевості з приходом потепління.

Про це пише Рівне Вечірнє.

 Спеціалісти зауважують, що змія ніколи не нападає першою, йдеться в сюжеті. Тому, будучи в лісі потрібно бути обережними та з можливості мати при собі палицю, якою відлякуватиме плазунів.

Реклама Google

Найчастіше випадки укусів стаються на Поліссі, де більш лісиста місцевість і люди частіше ходять збирати ягоди чи гриби. Укус змії має важкі прояви та серйозні наслідки. Після укусу на ураженому місці з’являється болючий набряк із множинними дрібними крововиливами. Отрута швидко вражає життєво важливі системи організму людини. Але якщо ви побачили, що змія атакувала, її потрібно знешкодити.

 Перебуваючи в лісі потрібно бути обережними та з можливості мати при собі палицю, якою відлякуватиме плазунів.

Перш за все рану потрібно обробити спіртовмісними речовинами та вище місця укусу накласти джгут. Після цього потрібно подбати, щоб постраждалий чим менше рухався до приїзду медиків. Варто додати, що на Рівненщині трапляються випадки, коли змій виявляють у багатоповерхівках та просто серед вулиць. Втім, зазвичай це – лише вужі і ніякої небезпеки вони не несуть.

Читати також: Передавав передачу в зону АТО: на Рівненщині поїзд відрізав чоловікові ноги

 

Джерело: Рівне Вечірнє.
Telegram Channel