Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Литва планує ініціювати надання Україні ПДЧ в НАТО

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Фото із сайту radiosvoboda.org.

Литва планує ініціювати надання Україні ПДЧ в НАТО

У Вільнюсі вважають, що це буде «сильним сигналом для Росії про те, що трансатлантичний напрямок, обраний Україною, цінується і має підтримку в країнах НАТО»

Литва, як член НАТО, має намір виступити з пропозицією про надання Україні плану дій щодо членства (ПДЧ), який дозволить країні стати членом Північноатлантичного альянсу.

Про це заявив міністр закордонних справ Габріелюс Ландсбергіс на прес-конференції з главою МЗС Іспанії Аранчі Гонсалес Лайя, повідомляє Європейська правда з посиланням на BNS, передає КорреспонденТ.

Це буде «сильним сигналом для Росії про те, що трансатлантичний напрямок, обраний Україною, цінується і має підтримку в країнах НАТО.

«Найближчим часом ми повинні знову звернутися до колег з листом, щоб розглянути можливість надання ПДЧ Україні. Я переконаний, і ми вже почали обговорювати це питання з нашими колегами з країн Балтії, НАТО могло б повторити свою пропозицію про надання Україні плану членства», - сказав Ландсбергіс.

Реклама Google

Він підкреслив, що це буде «сильним сигналом для Росії про те, що трансатлантичний напрямок, обраний Україною, цінується і має підтримку в країнах НАТО.

Своєю чергою, міністр закордонних справ Іспанії зазначив, що, незважаючи на те, що Україна не є членом Альянсу, відносини союзників з цією країною вже «плідні, корисні і є символом бачення мирного сусідства НАТО».

Читайте також: Путін підписав закон про власне «обнулення»

Міністр також сказала, що питання України необхідно обговорити на саміті НАТО в червні.

Telegram Channel