Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку попрощалися із загиблим на Донбасі Героєм Сергієм Сулимою (Фото, відео)

Світла пам’ять Герою!

Волинь-нова

У Луцьку попрощалися із загиблим на Донбасі Героєм Сергієм Сулимою (Фото, відео)

Воїн загинув в українсько-російській війні 3 квітня

У Луцьку 7 квітня попрощалися із загиблим на Сході бійцем Сергієм Сулимою. Віддати шану Герою прийшло багато людей. Приїхали побратими з Франківщини, де він жив останні 5 років, і звідки пішов служити.

Нагадаємо, Сергій Сулима поліг на Сході 3 квітня. Головний сержант 10-ї гірсько-штурмової роти підірвався на вибуховому пристрої поблизу селища Шуми, що поблизу Горлівки. Бойове травмування було несумісне із життям.

Військовий був родом із Луцька, але останні роки проживав на Івано-Франківщині, звідти й пішов на контракту службу. Був неодружений. На Волині живуть його мама і сестра. Життя чоловіка обірвалося на 41 році.

Ще тиждень тому в районі Шумів Сергій героїчно витягував з-під обстрілів своїх побратимів, які потрапили під обстріл російських снайперів. Вже тоді він не жалів свого життя і не зважав на жодні ризики

«Ще тиждень тому в районі Шумів Сергій героїчно витягував з-під обстрілів своїх побратимів, які потрапили під обстріл російських снайперів. Вже тоді він не жалів свого життя і не зважав на жодні ризики. Сьогодні ми його хоронимо», – сказав генерал-майор, заступник командувача військ оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України Олег Мікац, який прибув на похорон. 

Сергій останні 5 років проживав на Франківшині. Із ним приїхали попрощатися побратими з Галицького району Франківської області.

Підполковник, заступник командира 10 гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» Даніяр Петрюк попросив пробачення в мами Сергія, що не змогли зберегти життя її сина.

«Хочу попросити пробачення від командування, від усіх нас, що не змогли зберегти життя Герою. Сергій – справжній хоробрий воїн, був хорошим другом. Любив життя», – мовив він. 

Військовий пригадав, як його вразив Сергій, коли перед заходом на виконання бойових завдань на уроці мужності в одній з шкіл Коломийщин розповідав учням чому виконує свій обов’язок на Сході, надихаючи і мотивуючи молоде покоління.

На доручення головокомандувача Збройних сил України матері загиблого Героя вручили грамоту пошани і подяки за виховання сина. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  

 

 

Після громадянської панахиди труну з тіло Героя пронесли ходою від Театрального майдану і проспектом Волі.

Потому Сергія провели в останню дорогу – на міське кладовище біля Гаразджі, де він спочиватиме на Алеї Почесних поховань поруч з іншими захисниками, життя яких забрала російсько-українська війна на Сході. 

Telegram Channel