Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Камінь-Каширщині паліїв сухої рослинності притягнуть до відповідальності

Вогонь поширюється дуже швидко.

фФото зі сайту: Камінь-каширська газета «Полісся»

На Камінь-Каширщині паліїв сухої рослинності притягнуть до відповідальності

Як інформує інспектор Державної екологічної інспекції у Волинській області Павло Дмитрук, минулої п’ятниці у Камінь-Каширському районі проведено рейд щодо недопущення пожеж в екосистемах. Перевіркою охоплено села Грудки, Видерта та Ворокомле. Долучилися до неї і працівники Управління ДСНС України у Волинській області та поліцейські

У результаті було виявлено двох екопорушників у селі Ворокомле. Один із них палив сміття. На жінку склали протоколи про притягнення до адмінвідповідальності і тепер їй доведеться сплатити штраф від 340 грн до 1360 грн за статтею 82 КУпАП. Інший — спалював сухі рештки рослинності на полі. Селянина притягнуть до відповідальності за статтею 77-1 КУпАП, і він сплатить від 3060 до 6120 грн.

— Багато людей знають, що не можна палити листя, суху траву, але дозволяють собі це робити, бо вважають, що «не попадуться». Тому переконливо просимо утримуватися від таких вчинків, адже тепер отримуємо і багато скарг на паліїв від свідомих громадян, — звертається до жителів краю екологічний інспектор Павло Дмитрук.

Багато людей знають, що не можна палити листя, суху траву, але дозволяють собі це робити, бо вважають, що «не попадуться».

Разом з тим він нагадує про штрафи за самовільні підпали трави: для громадян — від 3060 грн до 6120 грн; для посадових осіб – від 15300 грн до 21420 грн. За спалювання відходів і залишків сухої рослинності за статтею 82 КУпАП: для громадян — від 340 грн до 1360 грн; для посадових осіб — від 850 грн до 1700 грн. А ще Павло Дмитрук звертає увагу на те, що окремо нараховується шкода, заподіяна природним ресурсам на території природно-заповідного фонду.

Читайте такожКвадрокоптер «упіймав» палія: волинянин сплатить чималий штраф (Фото)

— За підпали на прибережних зонах річок, озер та в болотній місцевості минулого року нараховували більше 5 гривень за один квадратний метр. Зазвичай, якщо очерет чи осока займається, то вигоряє не один гектар. А за один випалений гектар треба сплатити більше 50 тисяч гривень заподіяної шкоди. Тож думайте добре, коли підпалюєте сухостій, — наголошує Павло Дмитрук.

Інспектори влаштували екологічну перевірку.
 

 

Джерело: Камінь-каширська газета «Полісся»
Telegram Channel