Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Мавпу навчили грати відеоігри (Відео)

Так і до "Бравл старс" недалеко.

Скрін з відео.

Мавпу навчили грати відеоігри (Відео)

Стартап Маска показав мавпу, яку навчили грати у відеоігри «силою думки»

Стартап Ілона Маска Neuralink опублікував відео, на якому мавпа грає у відеоігри, не торкаючись джойстика, повідомляє LB.ua.

Компанія раніше стверджувала, що успішно імплантувала тварині чип, що дозволяє їй грати «силою думки», і вперше показала, як це працює на практиці. Піддослідна тварина - дев'ятирічна макака Пейдж.

Джойстик відключили, а потім зовсім забрали. Тварині це не завадило грати далі – вона просто думала про рух руки, ці сигнали зчитував алгоритм і використовував для управління грою.

На відео показано, як її вчили грати у відеоігри – спочатку з джойстиком. Для мотивації тварині подавали трубкою під монітором банановий смузі. Поки вона гралась, нейронні дані її мозку передавались на комп'ютер, де їх декодували за допомогою спеціального алгоритму.

Після цього джойстик відключили, а потім зовсім забрали. Тварині це не завадило грати далі – вона просто думала про рух руки, ці сигнали зчитував алгоритм і використовував для управління грою.

«Скоро наша мавпа буде на twitch і discord. Ха-ха», - пожартував Маск після виходу цього відео.

Нагадаємо, що метою Neuralink є створення технології, що поверне рухливість кінцівок людям з травмами мозку чи хребта. Очікується, що чіп Neuralink допоможе боротися з хворобою Альцгеймера, деменціями, паралічем. За словами Ілона Маска, також вона допоможе людям з втратою пам'яті та слуху, депресією та безсонням.

 

Telegram Channel