Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ремонт квартир під ключ: на що звернути увагу під час вибору компанії-виконавця

Після якісного ремонту ви не будете турбуватися про дрібні недопрацювання.

Фото Pixabay.

Ремонт квартир під ключ: на що звернути увагу під час вибору компанії-виконавця

Плануєте ремонт квартири?

Ремонт квартир під ключ – один з найкращих способів отримати якісну роботу з мінімально витраченим часом та зусиллями, адже ви довіряєте все одній компанії. Але хочеться знайти досвідчених та відповідальних фахівців, які викликають довіру та точно виконають проект на високому рівні. Знайти таких легко, якщо знати де шукати. Але нажаль ми не так часто маємо це знання, тому виникають проблеми. Давайте сьогодні постараємося визначити декілька ознак, згідно з якими обрати компанію, яка буде виконувати майбутній ремонт, стане набагато простіше.

Досвід роботи

Компанія повинна існувати на ринку хоча б декілька років. Фірма, яка існує довгий час просто чим фактом доводить, що вона дійсно виконує свою роботу добре. При інших обставинах вона би просто не змогла вижити на ринку де активна конкуренція давно би її витіснила. Звісно, не можна говорити що всі нові компанії завчасно дають неякісні послуги тому що вони на ринку недавно. Це зовсім не так. Просто про них менше інформації, тому важко переконатись, що це не так. А от про компанії які на ринку давно, клієнти залишають відгуки, до того ж не тільки на власному сайті, але в соц. мережах або на різних тематичних форумах.

Перегляньте портфоліо

На сайті компанії часто виставляються роботи, які уже були проведені. Звісно, ідеально було б побачити роботу на рівні «до та після» але достатньо і фінального знімку. В інтернеті можна знайти безліч знімків красивого ремонту та видати їх за свої роботи, але якщо видно, що це не студійне фото, шансів на те що воно було зроблено чесно набагато більше. Можна перетелефонувати клієнтам, та розпитати, чи задоволені вони зробленим ремонтом. Звісно, останній варіант буде в нагоді не всім, але як спосіб отримати більше інформації, цілком має право на життя.

Подзвоніть у офіс декількох компаній

Це потрібно, щоб домовитись про зустріч на їх території. Якщо компанія відмовляється, виникають сумніви, оскільки є великий ризик, що офісу просто немає. Звісно, це може нічого не говорити про рівень послуг, але все ж змушує насторожитись. А от якщо представник компанії погодиться зустрітись у офісі, можна продовжувати співпрацю. Наприклад, замовити виїзд спеціаліста на місце, щоб оцінити спектр майбутніх робіт. Тільки враховуйте, що хоч більшість компаній пропонують цю послугу безкоштовно, у окремих випадках можливо прийдеться заплатити. Хоча навряд сума буде дуже велика.

Спитайте про ціну роботи

Але майте на увазі що без детального огляду об’єкту та складання кошторису, сказати точну вартість роботи неможливо. Навіть після цього у процесі роботи можуть виникнути проблеми про які не можна було судити на початковому етапі. Тому доведеться виплачувати додаткову суму. Наприклад, якщо матеріал, який в кошторисі був зазначений по одній ціні раптом подорожчав, а гідних альтернатив не знайшлось. Це звичайне явище і цього не варто боятись.

Звісно, тут проблема полягає у чесності компанії – вона не підвищує планку ціни просто маючи бажання заробити більше. Але і самостійно купувати всі матеріали – не вихід, оскільки це займає час, та і не всі мають потрібні знання, щоб придбати саме те що потрібно. До того ж не можна не згадати приказку, що дешевий сир тільки у мишоловці. Отримати якісну послугу можна лише по відповідній ціні. Тому майте на увазі, що ремонт під ключ обійдеться у доволі солідну суму.

Окрім розрахунку з майстрами, часто практикується передоплата. Це гроші часто йдуть на покупку необхідних матеріалів та не тільки. Розмір авансу може досягати до 50% від основного кошторису. Щоб не втратити контроль над цими коштами, оформіть договір. Якщо якась сторона порушить його умови, відсудити своє можна буде через суд.

Telegram Channel