Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Зеленського відкинули наступ на Донбас

Юлія Мендель розповіла про плани команди президента щодо Донбасу

Фото Iuliia Mendel/Facebook.

У Зеленського відкинули наступ на Донбас

Україна не планує наступ на непідконтрольні території Донбасу. Офіційний Київ має намір все вирішити шляхом переговорів

У команди президента Володимира Зеленського стійке переконання, що миру необхідно досягти шляхом переговорів. Про це заявила прес-секретар глави держави Юлія Мендель в ефірі телеканалу Дом в неділю, 11 квітня, передає КорреспонденТ.

Україна не планує наступ на непідконтрольні території Донбасу.

«За півроку, поки дотримувався режим тиші, було всього п'ять загиблих з нашого боку. А вже цьогоріч, за трохи більше трьох місяців, загинули 26 українських військових. Ця сумна статистика показує, що нехай хоч крихкий, але все ж баланс був порушений», - зазначила Мендель.

Реклама Google

При цьому, за її словами, Україна не планує наступ на непідконтрольні території Донбасу.

«Але інша справа - це Росія. Весь світ сьогодні говорить про скупчення російських військ біля українського кордону. Уздовж східного кордону вже сконцентровано 40 тисяч російських військових, стільки ж в окупованому Криму. А тепер питання: чи може Росія наступати? Так, і ми це бачили в 2014 році. Але оцінювати ситуацію потрібно тверезо, панікувати і посилювати обстановку - це така ж дурість, як недооцінювати реальність загрози», - наголосила прес-секретар.

Читайте також: На Донбасі готують повномасштабну війну: «Тобі не нас*ати – наші, не наші! Вони м'ясо! На укропів спишемо!»

У зв'язку з цим, додала представник президента, у Зеленського домагаються переговорів в нормандському форматі і рухаються до миру «всіма можливими дипломатичними способами».

Раніше міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжньою причиною нарощування РФ військової присутності на кордоні з Україною може бути посилення тиску на країну з метою примусу до поступок в переговорному процесі.

Telegram Channel