Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На ремонт волинської дороги Вощатин-Ласків-Суходоли спрямують понад 1 мільйон гривень

Гроші в області є куди вкладати.

Фото bizshid.com.

На ремонт волинської дороги Вощатин-Ласків-Суходоли спрямують понад 1 мільйон гривень

Гроші на цю дорогу - це один з цільових трансфертів з місцевих бюджетів на забезпечення співфінансуванням проєктів, що реалізуються за рахунок коштів державного бюджету. Депутати облради говорили й про інші

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики. Депутати рекомендували внести зміни до показників обласного бюджету на 2021 рік, погодивши відповідний проєкт розпорядження голови ОДА, зокрема говорили й про дорогу Вощатин-Ласків-Суходоли. Про це інформує пресслужба Волинської облради.

Так, до обласного бюджету передано цільові трансферти з місцевих бюджетів на забезпечення співфінансуванням проєктів, що реалізуються за рахунок коштів державного бюджету, загальним обсягом 1 млн 908,962 тис. грн. У зв’язку із цим збільшуються доходи загального фонду обласного бюджету.

Найбільша сума 1 млн 390 тис. грн надійшла з бюджету Володимир-Волинської міської територіальної громади. Субвенція буде спрямована на поточний ремонт дороги загального користування місцевого значення С 030102 Вощатин-Ласків-Суходоли. 

Найбільша сума 1 млн 390 тис. грн надійшла з бюджету Володимир-Волинської міської територіальної громади. Субвенція буде спрямована на поточний ремонт дороги загального користування місцевого значення С 030102 Вощатин-Ласків-Суходоли. Проєкт реалізовувався у попередні роки. Кошти плануються, як видатки споживання загального фонду обласного бюджету. Головний розпорядник коштів – департамент інфраструктури облдержадміністрації.

Решта субвенцій з місцевих бюджетів спрямовуються на розвиток сільської медицини.

Зокрема, 508,5 тис. грн використають на співфінансування проєктів, що реалізуються за рахунок субвенції з державного бюджету на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості. Зокрема, на співфінансування нового будівництва амбулаторій загальної практики сімейної медицини спрямують 290,5 тис. грн. З них, 200 тис. грн потрібно на будівництво амбулаторій загальної практики сімейної медицини с. Сокіл Рожищенської міської територіальної громади. 90,5 тис. гривень - на будівництво такого ж об'єкта в с. Річиця Забродівської сільської територіальної громади.

Зауважимо, що реалізацій цих проєктів почалася у попередні роки за рахунок коштів відповідної субвенції з державного бюджету.

Крім цього, до обласного бюджету із 11 місцевих бюджетів області передано 218 тис. грн для співфінансування придбання 20 комплектів телемедичного обладнання для амбулатоій загальної практики сімейної медицини.Відповідні видатки затверджуються замовнику робіт – департаменту інфраструктури облдержадміністрації.

Також змінами до показників обласного бюджету враховується цільова субвенція з бюджету Горохівської міської територіальної громади на оплату сертифікату прийняття в експлуатацію об’єкта «Реконструкція частини приміщень дитячого садка під амбулаторію загальної практики сімейної медицини в с. Скобелка Горохівського району Волинської області» у сумі 10,4 тис. грн, фінансування якого здійснювалося у попередніх роках за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реформування регіональних систем охорони здоров’я для здійснення заходів з виконання спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей».

На сьогоднішньому засіданні бюджетна комісія погодила ще один проєкт розпорядження голови ОДА «Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2021 рік».

Цільову субвенцію в сумі 195,64 тис. грн обласному бюджету своїм рішенням виділила Володимир-Волинська міська  міська рада.160 тис. грн будуть спрямовані для проведення пошуку, ексгумації та перепоховання останків жертв воєн та політичних репресій та впорядкування місць поховань на території пам’ятки археології національного значення городище «Вали» адміністрації державний історико-культурний заповідник «Стародавній Володимир». 35,640 тис.грн необхідно для проведення експертизи по об’єкту «Реставрація тапристосування будівлі під музейно-адміністративну функцію в м.Володимирі-Волинському». 

Читайте також: До Шацьких озер розпочали ремонт дороги

Цим же розпорядженням голови ОДА буде здійснено перерозподіл видатків для КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства та дитинства» Волинської обласної ради. Йдеться про 638 тис. грн, які будуть зняті з бюджету розвитку і спрямовані для встановлення протипожежної сигналізації в приміщенні санаторію для дітей з батьками санаторії «Дачний».

 

Telegram Channel